Ajándékba adta

2019.10.12. 07:00

A Faluvándort a Rudas diákjai viszik

A turisztikai ágazat fejlesztéséhez kapcsolódó ajándékozási szerződés ünnepélyes aláírására kapott meghívót szerkesztőségünk tegnapra a Rudas iskolába.

Balla Tibor

Fotó: LI

Az eseményen részt vett Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Szemenyei István, a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma igazgatója, és a legfontosabb szereplő, Dóka Marianna, a Carpe Diem Rekreációs és Általános Képzési Alapítvány elnöke. Merthogy az iskola ágazatának fejlesztéséhez az alapítvány ajándéka járul hozzá.

Dóka Marianna, Szemenyei István, Pocsainé Varga Veronika az aláírás után
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Miről is van szó? A Nap Háza – Hold Udvara Rekreációs Agroturisztikai Központ pályázati forrásból korábban létrehozta a Faluvándor elnevezésű kezdeményezést, amely a falusi turizmus keretein belül lehetővé teszi a Mezőföld értékeinek maradandó élményeket négy témakör (Templomok, kápolnák; Kastélyok, működő helytörténeti gyűjtemények; Gasztroturisztikai programok; Biotechnológiai nevezetességek, hajós, lovas programok) köré csoportosított felfedezését.

A Faluvándor lényegét és előnyeit egy weboldal foglalja össze, amelyen 4 témakör, 18 település, 125 program szerepel, Kulcs, Adony, Baracs, Beloiannisz, Besnyő, Daruszentmiklós, Előszállás, Hantos, Iváncsa, Kisapostag, Lórév, Mezőfalva, Nagykarácsony, Nagyvenyim, Perkáta, Pusztaszabolcs, Rácalmás és Szabadegyháza látnivalói böngészhetők az oldalon. Ezt informatikailag Csikai Zsuzsanna építette fel és gondozza. Egy kiadvány, egy túranapló is tartozik a programhoz, amely amelyet Koczka Kata szerkesztett.

A diákok rögtön elkezdték tanulmányozni a kiadványt

Dóka Marianna életének szerves része volt a Rudas iskola, így nincs mit csodálkozni azon, hogy felajánlását éppen ennek az iskolának tette, ahol igazán jól fogják tudni a benne rejlő lehetőségeket kamatoztatni, fiatalos lendületet vinni bele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában