Megválasztották az elnökséget is

2019.09.02. 15:00

Tudományos egyesület alakult Dunaföldváron

Dunaföldvári Magyar László Tudományos Egyesület néven új civil szervezet alakult a Magyar László Gimnáziumban.

L. Mészáros Irma

A tizennégy tagú új egyesület fő célja, hogy a Magyar László Gimnázium névadójának, a 19. századi természettudós, Afrika-kutató Magyar Lászlónak az életútját, tevékenységét ismertebbé tegye. Terveik között szerepel egy Magyar László-emlékmúzeum létrehozása, életének kutatása, Magyar Lászlóval és Afrikával kapcsolatos anyagok gyűjtése, rendszerezése, feldolgozása, Afrikával kapcsolatos ismeretek terjesztése, afrikai kutatások és utazások szervezése, kutató diákok mentorálása és támogatása, valamint kapcsolattartás a Magyar Lászlóval és Afrikával foglalkozó szervezetekkel, intézményekkel, afrikai nagykövetségekkel. Felvállalták, hogy a Magyar László egykori lakóhelyén és fő kutatási területén élő angolai népcsoportok kultúráját tanulmányozzák és előadásokon terjesztik.

Az egyesület alapítóinak egy része az alakuló ülésen
Fotó: L. Mészáros Irma

Az egyesület tagjai alakuló ülésükön elfogadták az alapszabályt, s megválasztották az elnökséget, amelynek tagjai Farnek Mónika, dr. Huszti Zsolt és Puskás Zsolt. Mindhárman a Magyar László Gimnázium egykori diákjai. Az egyesület elnökévé Puskás Zsoltot, a gimnázium jelenlegi igazgatóhelyettesét választották. Tagjaik közé várják a Magyar László-kutatókat, az adott témák iránt érdeklődőket, valamint egykori diákokat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában