DUE

2019.09.03. 18:00

Soha nem látott eredményeket értek el a Dunaújvárosi Egyetem pótfelvételijén

Soha nem látott eredmények a Dunaújvárosi Egyetemen! Ezzel a címmel hirdetett sajtótájékoztatót az intézmény tegnapra dr. András István rektor és dr. Rajcsányi Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes részvételével.

Balla Tibor

2019.09.02.Dunaújvárosi Egyetem sajtótájékoztató Dun aújvárosi Egetem Fotón: DR Habil András István rektor, dr. Rajcsányi-Molnár Mónika a Dunaújvárosi Egyetem oktatási és általános rektorhelyettese Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A Dunaújvárosi Egyetem az országos 4 százalékos emelkedés ötszörösét, azaz 20 százalékos növekedést ért el a felvett hallgatók körében. A nappalis hallgatókat tekintve több mint 24 százalékos emelkedés látható, amíg az intézmény levelező tagozatát 15 százalékkal többen választották és nyertek felvételt. Augusztus 9-én véget ért a pótfelvételi kampány.

Dr. András István és dr. Rajcsányi Molnár Mónika
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A nappali alapképzésre felvettek száma 28,5 százalékkal, a levelező alapképzésre pedig 27,6 százalékkal növekedett az előző évi pótjelentkezéshez képest. A jelentkezők csak egy szakot jelölhettek meg, így még nagyobb öröm, hogy egyetemünkre esett a választásuk. A 2018-as évhez képest jelentősen nőtt felsőoktatási képzéseik iránt az érdeklődés. Az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzésre jelentkezés is kiemelkedő eredménnyel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában