Szakaszokra osztva újítják fel a Köztársaság úton a járdát

2019.09.17. 13:00

Dózsa II piknik lesz szombaton

Nagy erőkkel dolgoznak a szakemberek a Köztársaság úton lévő járda felújításán.

Körmendi Erzsébet

2019.09.16. Izsák Máté új járdát muat Dunaújváros Köztársaság utca Fotón: Izsák Máté önkormányzati képviselő Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Izsák Máté, a körzet önkormányzati képviselője is szemügyre vette a munkavégzést tegnap délelőtt. Tőle tudjuk: szakaszokra osztották az ottani járdát, hogy a bontás és térkövezés ideje alatt is megfelelő közlekedési feltételeket tudjanak biztosítani a gyalogosok számára. Most a Köztársaság úti járda első szakasza kap új burkolatot, a munkaterület nagyjából az Aranyvölgyi úti kereszteződéstől a Derkovits utcai kereszteződésig határos.

Izsák Mátéval a terveiről is beszélgettünk a Köztársaság úton

A folytatás pedig az időjárás függvényében ősszel vagy tavasszal várható. Cél, hogy az egész körzetben térköves járdák legyenek, mert ez a burkolat biztonságosabb és tartósabb az aszfaltnál, hangsúlyozta Izsák Máté. A képviselő szeretettel invitálta a körzet lakóit és a vendégeket az általa szervezett, Dózsa II városrészi piknikre, családi napra, amely szeptember 21-én 10 és 18 óra között lesz a Corso előtti parkban gyermekprogramokkal, interaktív játékokkal, Digitál-bulival.

Közösségi pontot szeretne létrehozni, a városrész közösségei, lakói számára

A felújítás után térköves lesz a járda ebben az utcában is
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Lakossági kérésre intézkedett zebra létrehozásáról az Aranyvölgyi és Köztársaság út kereszteződéséhez. – A biztonságos gyalogos átkelést szolgálja, és nagyon pozitív visszajelzéseket kapok – mondta el Izsák Máté. Hozzátéve a Köztársaság és a Latinovits utca kereszteződéséhez szintén szeretne zebrát, erről és forgalomlassító műtárgyak elhelyezéséről is egyeztetéseket kezdeményezett. Folyamatosan figyelemmel kíséri a Dózsa mozi felújításának munkálatait, valamint azon dolgozik, hogy minden korosztály számára elérhető közösségi pontot hozzanak létre a Derkovits utcában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában