eMobility Show a Modern Városok program részeként

2019.09.15. 19:00

Az e-mobilitásról érthetően

Az e-mobilitás mozgalom célja a lakosság számára a folyamatos informálás, hiszen új technikák bevezetése esetén ez elengedhetetlen lépés.

Várkonyi Zsolt

Fotó: pixabay

Ennek keretén belül roadshow-kat tartanak Magyarország számos pontján, ezáltal a téma könnyebben beivódik a köztudatba annak érdekében, hogy idővel ne újdonságként, különlegességként tekinthessenek a lakosok az e-autókra és általuk megváltozott közlekedési szokásokra, hanem a technikai fejlődés következményeként, életünk szerves részeként. Tudjuk, hogy a hagyományos (benzines), dízel, valamint gázüzemű gépjárművek hozzájárulnak a légszennyezéshez. Napjainkban már – ahogy kézzelfoghatóan tapasztaljuk a környezetszennyezés káros hatásait – igyekszünk nagyobb gondot fordítani a környezetvédelemre. Az e-mobilitás nagyszabású kezdeményezés. A kormány a modern, elektromos közlekedést ösztönző Jedlik Ányos tervben támogatja az e-mobilitáshoz kapcsolódó kutatási, fejlesztési és gyártási tevékenységeket. A kormány intézkedései között a megkülönböztető rendszám bevezetéséről, e-járművekkel kapcsolatos áfakulcs csökkenésről, parkolási és útdíjkedvezményekről, buszsávok használatának engedélyezéséről, a közlekedéshez fűződő infrastruktúra kiépítéséről, s egyéb hasznos, elektromos közlekedés fellendítéséhez szükséges témákról szóltak. Ennek szerves része a közlekedésben szereplő járművek, a buszok, vasutak, továbbá a légiközlekedés eszközei. A változáshoz nem elég a központi kezdeményezés vagy intézkedés! A felhasználók részéről is, részünkről is változásokra, szemléletváltásra van szükség ehhez.

A Modern Városok program keretében Dunaújváros MJV részére egy elektromobilitási mintarégió létrehozására biztosít támogatást a kormány. A szeptember 27–29-i eMobility Show ezt a kezdeményezést hozza közelebb a lakossághoz.

(forrás: gateconnection.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában