jobbnál jobb feladatok

2019.08.28. 14:00

Tábor: a gólyatánctól a paprikáskrumpli-főzésig

Nincs mese, a jövő héten indul a tanév. Ennek egyik biztos jele, hogy a Széchenyi gimnáziumban most tartották a gólyatábort, száztíz elsős diákkal.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Az idei gólyatábor kétnapos, kedden reggel kezdődött és ma délután fejeződik be. Aczél Dorka, a diák­önkormányzat elnöke tájékoztatta lapunkat a két nap programjáról.

A gólyatánc igencsak látványos volt a gimnázium udvarán – a diákok (is) nagyon élvezték
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Kedden reggel köszöntéssel indult útjára az esemény, majd tizenkét csapat oldott meg különböző feladatokat. A vizes próbák a legnépszerűbbek, itt mindenki csuromvizes lesz, de minden évben élvezik a diákok. A délutánt az élményfürdőben töltöttük, itt már kötetlen volt a program.

Aczél Dorka, a diákönkormányzat elnöke

Aczél Dorkától megtudtuk azt is, hogy este közös filmnézés volt, a Másnaposokat tekintették meg. Az éjszakát a tornateremben töltötték, a száztíz leendő elsős közül hatvanan döntöttek úgy, hogy ott alszanak a tanárokkal együtt.

Szerdán a gólyák „átrepülnek” a kempingbe, itt is sok érdekes program várja őket, a legnépszerűbb a gólyaépítés, ami ismét csapatmunka, és szinte bármilyen alapanyagból készíthetnek a tanulók gólyát. Nagyon várt esemény a tanárok főzése is, amikor paprikás krumplit készítenek a diákok számára (az elmúlt évek tapasztalatai alapján nincs gond az étel színvonalával.)

Aczél Dorka arra a kérdésünkre, hogy a gólyák hogyan viszonyulnak a táborhoz, elmondta, mindig nagyon élvezik az elsősök.– Két éve újítottuk meg a gólyatábor programját.

Balogh Dávid patronáló tanár – sokat segít a diákoknak

Nagyon sokat segít nekünk a patronáló tanárunk, Balogh Dávid. Balogh Dávid mint patronáló tanár úgymond kapocs a diákok és a tanári kar között. A mostani gólyatábor kapcsán mindenképpen szerette volna megemlíteni, hogy nagyon köszönik az élményfürdő és a kemping segítségét. Az előbbi szolgáltatásait ingyen vehették igénybe, amíg a kempingben nagyon jutányos áron lehettek.

A diákok élvezték a tábort, ezt saját szemünkkel is tapasztalhattuk. Bár leendő elsősként többen is egy kicsit megszeppentek voltak, de vidám hangulatban vettek részt a különböző erőpróbákban.

Sztálinvárostól a Széchenyiig

A gimnázium 1953-ban nyitotta meg kapuit. Az akkori sztálinvárosi reál gimnázium a Vasvári Pál Általános Iskola egyik szárnyában kezdte működését. 1963-ig Sztálinvárosi Általános Gimnázium volt a neve, 1963 és 67 között „névtelen”, 1967-től 1990-ig dr. Münnich Ferenc Gimnázium néven működött. A Dózsa György úton álló épületébe 1963-ban költözött, amelyet 1992-ben tovább bővítettek. Jelenleg a gimnáziumban négy- és nyolcosztályos képzés folyik, összesen húsz osztállyal. Indulnak általános tantervű, illetve tagozatos csoportok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában