A polgármester gratulált

2019.08.16. 11:30

Ismerkedés a városi mentőállomással

Az Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomását már több mint egy éve irányítja Kiss Miklós.

Tóth Alexandra

20190815 Cserna Gábor polgármester megnézte a mentőállomást és találkozott Kiss Miklóssal mentőállomásvezetővel Dunaújváros mentőállomás Fotón: Cserna Gábor polgármester és Kiss Miklós mentőállomás vezető Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az Országos Mentőszolgálat helyi állomásának irányításában Kiss Miklós váltotta le az immár megyei vezető mentőtiszti posztot betöltő Reszegi Imrét. Kiss Miklós 2018 márciusa óta tölti be a pozíciót, amelyhez tegnap délelőtt gratulált Cserna Gábor polgármester egy állomáslátogatás keretén belül. Ahogy fogalmazott, Imre egy igazi lokálpatrióta volt, aki tudásával és tapasztalatával is bizonyított a hosszú évek során, így méltó utódja lett Kiss Miklós.

Kiss Miklós mentőállomás-vezetővel beszélgetett Cserna Gábor polgármester a dunaújvárosi mentőállomáson Fotó: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

Az új állomásvezető már 17 éves kora óta az egészségügyben dolgozik, tapasztalata és tudása miatt pedig annak idején jó eséllyel pályázta meg a pozíciót.

Cserna Gábor kérdezte a mentőállomás szervezeti felépítéséről, munkaerő-állományáról és eszközkészletéről, valamint arról, átlagosan mennyi riasztást kapnak naponta a mentősök, kiváltképpen a nyári szezonban. Kiss Miklós azt nyilatkozta, nem ritka a napi 30 riasztás sem, a nyár pedig különösen forgalmas mind a fesztiválok és egyéb nagyszabású rendezvények, mind a hőség miatt. Székesfehérvár után innen vonulnak a legtöbben. A riasztások többsége azonban nem feltétlenül indokolja a mentős ellátás igénybevételét.

Rendszeresen jelennek meg a városi rendezvényeken is, az, hogy hány fővel tartanak ügyeletet, az elsősorban az esemény természetétől és a várható létszámtól függ.

A képen látható autót kívül-belül bemutatta az új vezető mentőtiszt

Munkaerőhiány az állomáson

A mentőállomáson jelenleg 33-an dolgoznak. Ez a létszám sajnos nem elegendő, elsősorban mentőápolóra lenne fokozott szüksége a jelenlegi csapatnak. Az itt dolgozók zöme férfi, mindössze három hölgy van az állományban, tiszti, orvosi pozícióban. A mentőápolói pozíció kemény fizikai munka, amelyre elsősorban férfiakra van szükség.Az állomás technikailag viszont jól felszerelt, három mentőautó és egy esetkocsi teljesít szolgálatot városunkban és vonzáskörzetében. Szeretnének üzembe helyezni egy olyan személyautót is, ami kétfős személyzettel a legsürgősebb esetekhez is ki tud vonulni, ennek teljes gépesítése azonban még nem történt meg, a többi között lélegezetőgépet és defibrillátorra van szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában