megnyílt a tábor

2019.06.18. 11:30

Modern lovagok és bájos udvarhölgyek kalandjai

Városunk kedvenc gyermekkönyvtáros hölgyei, Marcsi néni és Orsi néni idén is tematikus táborral készült az ifjú könyvmolyok számára. Tavaly kalózok vették ostrom alá az olvasótermet, most pedig daliás lovagok és elragadó udvarhölgyek töltik ott a hetet.

Tóth Alexandra

Törökné Antal Mária azt mesélte, minden évben szeretnék egy olyan téma köré építeni a táborukat, ami több oldalról megközelíthető, sok-sok izgalmat és új információt képes nyújtani a gyerekeknek és természetesen érdekli is őket. Így 2019 nyarán a fenséges középkorba utaznak képzeletben a gyerkőcök, a szervezők pedig gondoskodnak arról, hogy mindez több legyen egy egyszerű, könyvtárban töltött hétnél.

Lelkes fiúk, egészen pontosan középkori lovagok, akik várakozással telve néznek az egész hetes képzeletbeli utazás elébe
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Hétfőn ismerkedéssel és kreatív foglalkozással indult a nap, de az izgalmak csak ezután következnek. Szerdán például kirándulni indul a tizenkét fős társaság. A Dinnyési Várparkban kezdenek, ahol történelmi jelmezes foglalkozáson vesznek részt, majd a székesfehérvári Várpark felé veszik az irányt. Nemcsak a táborozók utaznak, hanem hozzájuk is érkezik vendég. Csütörtökön 13.30-kor Mayer Andrea képzőművész érkezik, akivel gyümölcsből készült középkori arcképeket készíthetnek Giuseppe Arcimboldo képei alapján. Pénteken 15.30–16.30 óra között interaktív lovagi torna lesz a Ramazuri Bábszínház közreműködésével – utóbbi két program mindenki számára nyitott.

Az ismerkedés fontos ahhoz, hogy jól érezzék magukat a héten

Az udvarhölgyek és lovagok a hét folyamán kardot, sisakot, süveget készítenek majd, 7 próbán vesznek részt, kincset keresnek és Marcsi néni mesedélutánját hallgatják. Igazi mesevilág vár rájuk.

Játékos bemutatkozás segített az összecsiszolódásban hétfőn

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában