Pedagógus-legenda vonult nyugdíjba a Móriczból

2019.06.22. 11:30

Könnyes köszönet, hála Leki néninek

Szerdán délután a Móricz iskola közösségének népes családja megható ünnepség keretében köszönte meg az elmúlt dolgos húsz esztendőt az intézmény legendás pedagógusának, Kuruczleki Erzsébetnek, aki a tanév végén nyugdíjba vonul. Virágok, alkalmi koncert és egy igazán nagy meglepetés.

Szabó Szabolcs

20190619 Dunaújváros ZsE DH Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai búcsúztak Kuruczlaki Erzsébettől a Petőfi Ligetben az évzáró után

Kuruczleki Erzsébet a Móricz iskola egyik emblematikus pedagógusává vált az utóbbi két évtizedben. A Móricz iskola tanévzáró ünnepségén kollégák, pályatársak, egykori és mai diákjai és a szülők is köszönetet mondtak.

Az alábbiakban olvasható köszöntőt Erdély Franyó Anna olvasta fel a már említett évzárón:

„Ha megkérdezik, mi jut rólad eszünkbe, ezt tudjuk válaszolni: matematika, tudás, óriási szakértelem, játékos, élményalapú órák, tekintély, fegyelem, határozottság, rendkívüli humor, év végi szintfelmérők, kiváló szervezőkészség, a kisdiákok felé mutatott szeretet. Mindezek elismeréseként Dunaújváros Oktatásügyéért díjban részesültél, amihez most szívből gratulálunk.

A diákjai megölelgették Kuruczleki Erzsébet tanárnőt, aki nyugdíjas éveit tölti mostantól
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Valahányszor találkoztunk ebben a tanévben, mindig azt mondtad: ez az utolsó. Ez az utolsó piknik, ahol mikrofon nélkül is hallják a hangod, mert a világba kiáltod örömödet, ez az utolsó iskolai képviselet kollégád minősítésén, ez az utolsó szakértői munka, ez az utolsó óra. Lelkesedésed határtalan, ami gyorsan átragad a körülötted levőkre, és amivel hihetetlen, megmagyarázhatatlan, zseniális módon tudtad a pici érdeklődő tekintetű kisdiákok számára tudásodat átadni. Szomjaztad a kisdiákok kreativitásának, kompetenciájuknak a fejlesztését. A matektáborok Cool-túrája, egy-egy szülői értekezletre való készülés, hogy bemutasd módszertani repertoárod mindig okot ad arra, hogy Tőled akarjon tanulni kolléga és diák egyaránt.

Ajándékul egy matekképletes faliórát kapott a szülőktől

Jó látni, hogy reggelenként ügyeleti köreidet róva mindenkinek mosolyogva jó reggelt kívánsz, és ha kell, még kosarazni is beállsz a kicsikhez.

A báli hattyúk tavában vagy farsangon kalózként szórakoztató szerepben is jelesre vizsgázol. Napestig sorolhatnánk a sok-sok élményt. Mert élményt adtál. Mindig, mindenkinek, most pedig minél több élményt kívánunk mi Neked kisunokáiddal, családoddal. Köszönjük, Leki néni a Móriczcal töltött 20 évet.”

A móriczos búcsúztatáson a tanári kar egy kórusművel ünnepelte Leki nénit, majd a Petőfi ligetben már egy népesebb tábor dalolta el köszönetét az elmúlt évtizedekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában