hamarosan csobbanhatunk

2019.06.12. 11:30

Az előkészületekkel már jórészt végeztek

Ahogy beköszönt a kánikula, mindannyian vízpartra vágyunk, Dunaújváros pedig abban a szerencsés helyzetben van, hogy a szabadstrandon kulturált körülmények között fürdőzhetnek a város lakói.

Tóth Alexandra

„Az előkészületeket már áprilisban elkezdtük, a munka jelentős részével már végzett is a DVG. Zrt.” – mondta Balatoni Éva szolgáltatásszervező a tegnapi polgármesteri bejáráson. Cserna Gábort arról tájékoztatta, hogy milyen folyamatok zajlottak eddig annak érdekében, hogy a strandolók birtokba vehessék a helyszínt. Több alkalommal végeztek vízminőségmérést a szakemberek, a Népegészségügyi Főosztály visszajelzései alapján kijelenthetjük, hogy a vízminőség az eddigi évekhez hasonlóan fürdőzésre abszolút alkalmas. A helyszínen található mosdókat már igénybe vehetik a szabadstrandra kilátogatók, és üzemel a vendéglátóegység, valamint működik a vízimentő szolgálat is.

Cserna Gábor polgármester szemrevételezte a szabadstrandot, a jelenlegi állapotról Balatoni Éva tájékoztatta őt
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

„Jövő héten már jöhetnek a strandolók, addigra befejezzük a tereprendezési munkálatokat” – mondja Balatoni Éva. Az árhullámok miatt a víz szintje majdnem elérte az egykori Remix klub épületét, ezzel együtt pedig nagy mennyiségű hordalék halmozódott fel, amit folyamatosan takarítanak. A víz hőmérséklete viszont optimális, a mélység 1,20-2 m-ig terjed a bójákkal, táblákkal kijelölt területen.

Fürdőzők tavaly – jövő héten újra megtelik a part
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában