gazdag programkínálat

2019.05.16. 08:00

Szent Korona Nap lesz június elsején

Az evangélikus templomban, június elsején sorra kerülő Szent Korona Nap programjáról rendeztek sajtótájékoztatót tegnap délután a helyszínen.

Pekarek János

Ahol megtudhattuk, hogy láthatjuk a helyszínen az ország szakrális jelképének hiteles másolatát (készítője Hummel Gizella szentendrei ötvösművész), s a Szent Korona képekben című kiállítást, Szelényi Károly fotóművész válogatott felvételeiből. A rendezvény fővédnöke dr. Dorkota Lajos, a megye és a város díszpolgára.

Számos látványos és tanulságos eseményre kerül sor a megnyitó után. Például előadást tart Vesztergám Miklós Első lépcsőfok a Szent Koronához címmel, majd Komlóssy Zsuzsanna a magyar szakrális ereklyékről, a korona mellett az országalmáról, kardról, jogarról, palástról, sarukról és kesztyűkről beszél. Schmidt Irén a koronázás szertartásrendjét eleveníti fel. Dr. Fehér András a Szent Korona kutatásának új eredményeiről beszél. Dr. Tóth Judit a modernitás és a Szent Korona-tan összefüggéseiről szól.

A szervezők a Magyarok Szövetsége helyi csoportja és a Hun-Magyar Baráti Kör.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában