"j" vagy "ly"

2019.05.03. 09:00

Országos helyesírási versenyen bizonyított

Az iskolai és a megyei válogatón is első helyezést ért el, így jutott tovább az országos döntőbe. Szép eredménnyel és élményekkel gazdagodva tért haza.

Horváth Dóra

Perkáta László Lilla a közelmúltban részt vett az Implom József középiskolai helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjén. Lilla a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 10. évfolyamos tanulója, korábban sikeresen vette az iskolai fordulót, s az azt követő megyeit is, ahol első helyezést ért el.

Az országos döntőre Gyulán került sor. Összesen 115 diák vett részt, s négy kategóriába osztva mérették meg magukat: gimnázium, szakgimnázium, szakközépiskola, határon túli iskola. László Lilla a szakgimnázium kategóriában indult, ahol 29 fő versenyzett.

Elmondása alapján a versenyen a megérzéseire, az iskolában és a mindennapok során tanultakra alapozott, így töltötte ki a feladatlapokat. Ennek meg is lett az eredménye: országos 7. helyezést ért el.

Arra kérdésre, hogy mi a legfontosabb, amit egy ilyen részvétel során tanulhat az ember azt feleli, hogy nyitottnak kell lenni az új ismeretségekre, mert akárhova megyünk, mindig lehet olyan értékes emberekkel találkozni, akikkel nagyon jó kapcsolatok alakulhatnak ki, és akiktől tanulhatunk valamit.

– Mindig élni kell a lehetőségekkel, hogy tapasztalatokat gyűjthessünk. Ez a verseny szembesített minket azzal, hogy mekkora tiszteletnek örvend a magyar nyelv művelése, és még jobban megerősített minket a helyesírás fontosságában – mondja a középiskolás diáklány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában