25 éve írtuk

2019.05.10. 11:00

Környezetvédelmi szakemberekről

Városunkban a környezetszennyezés tényét naponta, közvetlenül érzékeljük – írta huszonöt évvel ezelőtt, 1994. május 10-én elődünk, „a hírlap”.

Pekarek János

– Mutatják a műszerek, miközben egészségünk károsodik. Hogy a környezetszennyezés rémétől megszabaduljunk, szakemberek is kellenének. A helyi főiskola ebben próbál segíteni. Az intézmény régóta foglalkozik környezetvédelmi tárgyú kutatásokkal, így elektrosztatikus porleválasztókkal, poreloszlási térképekkel, és ózon alkalmazásával a szennyvíztisztításban. Komoly nemzetközi és hazai kapcsolataik alakultak ki e témákban.

Rácdombi leletek: töredékességében is lenyűgöző anyag. Új régészeti kiállításra várja a vendégeket az Intercisa Múzeum, és ez akkor is hatalmas fegyvertény, ha tudjuk: ez a tárlat mennyiségét, minőségét tekintve is töredéke csupán a rácdombi leleteknek. A régmúlt meglelt kincseinek osztályozása, resta­urálása még tart, a kiállítás szervezőinek ezúttal csak az volt (lehetett) a célja, hogy demonstrálják: érdemes volt kutatni a Rácdombon.

Az utóbbi napokban két gyereket és két felnőttet is keresett eltűntként a rendőrség. Információink szerint mind a négyen megkerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában