25 éve írtuk

2019.05.17. 09:00

Kénsárga gázfelhő a Béke város felett

Pekarek János

Kénsárga, nagy kiterjedésű, feltehetőleg gáz halmazállapotú, úszó felhősávra lettek figyelmesek szombaton 16 óra előtt a Béke városrészben lakók – írta huszonöt évvel ezelőtt, 1994. május 17-én címlapján elődünk, „a hírlap”. – Hogy az ipartelep környékéről a Napospart felé terjeszkedő és ott a völgyben ködként megtelepedő gomoly honnan eredt, arra kerestünk választ. A vasmű kokszolóművének gyárvezetője, Nagy György elmondása szerint a közelmúltban még csak üzemzavar sem volt egységüknél. Dr. Galgóczi Ernő tiszti főorvos kijelentette: az ÁNTSZ-hez nem érkezett sem lakossági, sem más, hivatalos bejelentés. A város vállalataival pedig korrekt a kapcsolatuk, ami azt jelenti, ha veszélyes lett volna a felhő, az azt kibocsátók minden bizonnyal jelezték volna.

Országos építészeti kiállítást rendeznek a közeljövőben a Műegyetemen. A rendezők megbízásából a zsűri kiválasztotta a kiállításon részletesen bemutatandó épületeket. Ezek közé bekerült három dunaújvárosi építészeti alkotás: a Piac téri II. szolgáltatóház (tervező: Juhász Péter), az Aranyvölgyi Általános Iskola és a Gőzmalom utcai házsor (mindkettő tervezője Rombauer Gábor).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában