ünnepélyes köszöntő

2019.05.12. 09:30

Amikor az eredmények a Parlamentig kiáltanak

Sörös Patrik és Szűcs Zoltán a Parlamentig vitte. Mondjuk érthető, hiszen ma Magyarországon Patrik a legjobb ipari gépész tanuló és Szűcs Zoltán az ő legjobb oktatója. Tegnap a parlamentben köszöntötték a XII. Szakma Sztár dobogósait.

duol.hu

A XII. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyek helyezettjeit, felkészítőit köszöntötték kedden a Parlamentben, és emléklapot adtak át az 52 szakmában március 12-13-án tartott döntő szakmánkénti első három helyezettjének, valamint tanáraiknak, olvasható a dunaujvarosiszc.hu-n.

Fotó: dunaujvarosiszc.hu

Az ünnepségen Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kiemelte, hogy a változások korát éljük, de a megszerzett tudás, jártasság mindig érték marad, a munkaerőpiac mindig keresni fogja a megbízható mesterembereket. A kormány folyamatosan dolgozik a szakképzés fejlesztésén a naprakész, versenyképes szaktudás oktatása érdekében – tette hozzá.

Parragh László, a Szakma Sztár Fesztivált szervező Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a szakképzés fejlesztésében a kamara folyamatosan tudott haladni, kulcspillanatot jelent majd a kormány szakképzés 4.0 stratégiájának bevezetése, amely magasabb szintre emeli a szakoktatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában