zöldüljünk

2019.04.23. 16:00

Ünnep: zöld óvoda lett a Manóvár

A föld napja alkalmából háromnapos programsorozattal ünnepli a Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde közössége, hogy az intézmény elnyerte a zöld óvoda címet.

Körmendi Erzsébet

Különleges programokat kínálnak kicsiknek és nagyoknak április 24-25-26-án. Zöldüljünk! Ez a mottója az első napnak, amikor azt kérik a szervezők, hogy mindenki zöld ruhában érkezzen az óvodába. A gyerekek eljátsszák az udvaron az előzőleg csoportszinten megtanult játékokat. Alkotásra is lehetőség lesz, valamint a szülőkkel közösen rózsaágyást ültetnek a Fő téren.

Csütörtökön autómentes napot tartanak, arra kérik a szülőket, hozzák kerékpárral, gyalog óvodába a gyerekeket. Délelőtt felvonulást tartanak a gyerekek saját közlekedési eszközükkel a lezárt Szigetfő utcában. Pénteken akadályverseny, vetélkedők, zöld ovi mozi a kínálat. A három napban ágyást készítenek az óvodások fűszernövényekkel, virágokkal, konyhakerti növényekkel. Különböző technikákkal készített falevelekkel díszítik az óvoda folyosói lábazatát, valamint a gyerekek és szülők által összegyűjtött kupakokból elkészítik a Föld térképét.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában