A gyalogosok biztonságáért

2019.04.27. 14:00

Új átkelő az Aranyvölgyi és Köztársaság út kereszteződésében

Hamarosan újabb kereszteződésben érezhetik biztonságban magukat a gyalogosok, ugyanis az Aranyvölgyi út és a Köztársaság út kereszteződésében egy új gyalogátkelőhelyet alakítanak ki, írta meg lapunk a közelmúltban.

Várkonyi Zsolt

Megkeresésünkre Izsák Máté, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy az itt lakók igényeit felmérve döntött a város közgyűlése arról, hogy a megnövekedett forgalom miatt itt akadálymentesített gyalogátkelőhelyet létesítenek annak érdekében, hogy biztonságosan lehessen átkelni az Aranyvölgyi úton. A munkálatok, ahogy a helyszínen is meggyőződhettünk róla, jól haladnak. A gyalogátkelőhelyek kialakítása szigorú szabályok alapján történik, létesítésük minden esetben engedélyköteles. A képviselő hozzátette, hogy mivel újonnan létesített átkelőről van szó, új szabályoknak kell megfelelni, amelyek szerint a gyalogosok biztonsága érdekében szükség van az átkelő megvilágítására, ezért új kandeláberek kihelyezése szükséges, valamint a víz­elvezetést is meg kell oldani. A közel nyolcmillió forintos beruházás a jövő hónap, május közepére készülhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában