Az ultrahang fontos!

2019.04.05. 09:30

Már tizenkilenc berendezés működik nálunk

Pekarek János

A Szent Pantaleon kórház szokásos havi tudományos értekezletének témája ezúttal a fókuszált ultrahang vizsgálatok helye és jelentősége volt a világban úgy általában és konkrétan a dunaújvárosi kórházban, beleértve a radiológiai szakma változásait is.

A bevezető előadást dr. Jobbágy Lajos, az intenzív osztályt vezető főorvos tartotta a nem kardiológus által végzett fókuszált echokardiográfia szerepéről, korlátairól. Megjegyezte: ma tizenkilenc ultrahangos vizsgálóberendezés működik a kórházban, a húsz évvel ezelőtti öttel szemben...

Dr. Jobbágy Lajos főorvos bevezető előadásán Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Az ultrahangos képalkotás alapelveiről dr. Ildzsa Boglárka tartott előadást. Dr. Németh Zoltán a tünetorientált ultrahang diagnosztikában elfoglalt szerepéről beszélt, majd ismét Jobbágy főorvos következett, ötperces filmbemutatóval az ultrahang anesztéziában játszott fontosságáról. A vita után ágy melletti bemutatóra is sor került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában