Tápai József munkája példaértékű

2019.04.03. 07:00

Elnöki elismerés a köz szolgálatáért

Elismerő oklevélben részesítette a megyei közgyűlés elnöke Molnár Lajost, valamint Tápai Józsefet, a Fejér Megyei Kormányhivatal két nyugalmazott munkatársát.

duol.hu

Molnár Lajos, aki a közelmúltban magas állami kitüntetést – a Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozat) – is átvehetett, a kormányhivatal Jogi, Humánpolitikai és Koordinációs Főosztálya vezetőjeként, Tápai József pedig a kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatala földmérési szak­ügyintézőjeként ment nyugdíjba. A két köztisztviselőnek több évtizedes, magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként adományozta dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke az oklevelet, valamint annak az ezüstből készült érmének egy-egy példányát, amelyet 2009-ben, a megye létrehozásának millenniuma alkalmával vertek.

– A két kitüntetett közszolga munkáját, hozzáállását jól jellemezte a kormányhivatal vezetője által megfogalmazott jelmondat, amely így szól: Miben segíthetünk? Bátran állíthatjuk mindkettőjüket példának a fiatalok elé, mint olyanokat, akik számára a közigazgatás valódi hivatást jelentett. Rájuk igaz a mondás, hogy nem a közből éltek, hanem a közért – fogalmazott az elismerés átnyújtásakor Molnár Krisztián.

A dunaújvárosi Tápai József veszi át az elismerést Molnár Krisztiántól
Fotók: FG

Tápai József 1981. október 1-jén kezdett dolgozni a Dunaújvárosi Földhivatalban. Eredeti végzettségét tekintve földmérő mérnök, de folyamatos szakmai továbbképzés keretében geodéziai adatfeldolgozó szak-üzemmérnöki és térinformatikai szakmérnöki diplomát is szerzett. Kiváló színvonalon gondoskodik a földmérési szakterületre háruló munkatervi feladatok végrehajtásáról, a határidők megtartásáról, segíti a szakmai tevékenységet szabályozó jogszabályok egységes értelmezését. Magas szintű, speciális szakmai tudását, tapasztalatát a kezdetektől sikeresen kamatoztatja a kormányhivatalban. Nagy szerepet vállal a gyakorta jelentkező kampányjellegű feladatok (kárpótlási és tagi részarány kiadás, analóg térképek digitális átalakítása, részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése) ütemterv szerinti, kifogástalan minőségű, költséghatékony végrehajtásában. Külső konzulensként aktív részt vállal a kormányhivatalnál szakmai gyakorlatot végző leendő kollégák képzésében.

Dr. Simon László, Tápai József, Molnár Lajos és dr. Molnár Krisztián az átadóünnepségen

Ügyfelekkel, más szakterületekkel, kollégákkal való kapcsolattartása kiváló. Munkaköre mellett példásan látja el a szakterületre háruló mindennapi hatósági tevékenységből fakadó feladatokat. Terhelhetősége, sokoldalúsága, lojalitása magasan átlagon felüli, munkáját kivétel nélkül szorgalmasan, pontosan, önállóan végzi. A rá bízott feladatokat eredménycentrikusan látja el, motiváltsága, szakmai fejlődés iránti igénye állandó és megingathatatlan. Nevezett minősítése a kezdetektől kivételes, fentiekben vázolt teljesítménye, kimagasló színvonalon végzett szakmai munkája a kollégák számára példaértékű. Munkatársai elismerik a kormányhivatalban és a járási hivatalban egyaránt. Tisztelik következetes munkával elért szakmai eredményei és emberi magatartása miatt.

Az átadóünnepségen jelen volt dr. Simon László, a Fe­jér Kormányhivatal élén álló megbízott is, aki köszöntőjében hangsúlyozta, hogy mennyire értékes kitüntetés az elnöki elismerés, és mennyire rászolgált arra a két díjazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában