Ovisok a szirénázó rendőrautóban

2019.04.23. 17:00

A Katica óvoda is részt vesz az Ovi-Zsaruban

Izgalmakban bővelkedő napban volt részük a dunaújvárosi Katica óvodásoknak április 17-én, amikor ellátogattak a Dunaújvárosi Rend­őrkapitányságra.

Balla Tibor

A kicsiket az Ovi-Zsaru program keretein belül bűn- és baleset-megelőzési szakemberek fogadták, majd végigkalauzolták őket a rend­őrkapitányság épületében. A program célja a korosztály áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, annak elősegítése, hogy tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőröktől. Megismerték a legfontosabb közlekedési szabályokat, a kerékpár kötelező tartozékait, kipróbálták a részegszemüveget, belülről is megnézték a rend­őrautót.

A rendőr járőrautó mindig nagyon népszerű az óvodások körében
Fotó: FMFRK

A szakemberek játékos foglalkozáson hívták fel a figyelmet az idegen személlyel történő találkozás, kapcsolat, ajándék­-elfogadás veszélyeire, az egyedüli otthontartózkodás szabályaira. A rendőrök egyebek között az alábbi tanácsokkal látták el a gyermekeket: Fontos, hogy a gyermekek tudják szüleik nevét, telefonszámát és lakcímüket! Idegenekben – még ha kedvesek is – ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová, még útbaigazítás céljából sem! Fontos, hogy idegentől – még ha kedvesen ajándékot is kínál – ne fogadjanak el semmit! Az úttesten mindig a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen keljenek át, előtte azonban álljanak meg és mindig nézzenek körbe, mielőtt a járdáról lelépnének!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában