huszonöt éve írtuk

2019.04.09. 13:00

A biohumusz-hitelek rendezése

Remélhet a 26-os: az ÁVÜ már döntött – írta huszonöt évvel ezelőtt, 1994. április 9-én 3. oldalán elődünk, „a hírlap”.

Pekarek János

Az, hogy az Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ) Igazgatótanácsa szerdán elfogadta a 26-os Építőipari Rt. reorganizációs tervét, még nem jelent végleges döntést. Abba, pontosabban annak adóskonszolidációs fejezetébe ugyanis a tulajdonoson kívül beleszólhatnak a hitelező bankok, a tb, az APEH, valamint a minisztérium is. Velük egyeztetve jöhet csak létre a túlélést biztosító konszolidáció, amit ma még nem tudni, milyen feltételhez kötnek a hitelezők.

Helmut Weissheimer, a német malátagyártó cég tulajdonosa és Almási Zsolt, városunk polgármestere ünnepélyes keretek között tegnap aláírták a Szalki-szigeti területvásárlásról és a malátagyár építéséről szóló megállapodást a polgármester dolgozószobájában.

Biohumusz-termelők hitelrendezése: a biohumusz-hitelek rendezésére a Pénzügyminisztérium, és az érdekképviseletek vezetőinek egyetértésével különféle megoldásokat javasolt az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. A területileg illetékes OTP-igazgatóságok további engedményeket adnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában