Forradalom-projekt a Hildben

2019.03.20. 14:00

Valamennyi osztály a szakmája szerint készített dekorációt

Iskolánkban a DSZC Hild József Szakgimnáziumában, Szakközépiskolájában és Szakiskolájában már hetekkel március 15. előtt elkezdődtek az ünnepi előkészületek.

duol.hu

A tanulók nemcsak műsorral, hanem kézzel készült tárgyakkal, díszítőelemekkel is készültek, amelyeket az iskolában helyeztek ki. Diákjaink így rótták le tiszteletüket a márciusi ifjak előtt az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából.

A Hildben valamennyi osztály a szakmája, illetve kedve szerint készített az ünnepre dekorációt vagy alkotást. A kőművesek csempemozaik technikával alkottak nemzeti színű lobogót, a festők hatalmas Kossuth-címert festettek, az asztalosok fából készítettek kokárdát, de voltak olyanok is, akik nagyon szép nemzeti színű krepp papír rózsát hajtogattak.

Fotó: Hild középiskola

Március 13-án az osztályok 12 történelmi kérdést kaptak, amelyeket QR kód olvasással tudtak megfejteni, esetleg kokárdákat készíthettek különböző technikákkal.

A megemlékezés csúcspontja a 10/A osztály ünnepi műsora volt, amelyet március 14-én láthattak az iskola tanulói, dolgozói.

Köszönet illet minden részt vállaló diákot és tanárt, akik szívvel-lélekkel készültek az ünnepre, hogy maradandó élményt jelentsen a megemlékezés, és nemzettudatunk ez által is erősödjön.

Báró Vilmos 10/A Hild szakközépiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában