testvérvárosi kapcsolat

2019.03.26. 07:00

Lengyel–magyar, két jó barát...

Lukasz Borowiak, Leszno város polgármesterének meghívására egy dunaújvárosi küldöttség érkezett a nyugat-lengyelországi városba, Gombos Istvánnak, Dunaújváros MJV alpolgármesterének vezetésével, hogy aláírják a testvérvárosi megállapodást.

Farkas Lajos

Leszno Gombos István alpolgármesteren kívül Dunaújvárost, dr. Ágoston György, a Dunaújvárosi Egyetem rektorhelyettese, dr. Kukorelli Katalin egyetemi tanár, Ewa Modrzejewska, a Dunaújvárosi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója képviselték.

Gombos István és Lukasz Borowiak az ünnepi ceremónián Fotó: a szerző

A magyar–lengyel barátság napján – március 23-án – Leszno város egyik legszebb történelmi épületében került sor Dunaújváros és Leszno város közötti szerződés, a partnerségi együttműködési megállapodás aláírására, amelyet Lukasz Borowiak lesznói polgármester valamint Cserna Gábornak, Dunaújváros MJV polgármesterének megbízásából Gombos István, dunaújvárosi alpolgármester látott el kézjegyével. Az együttműködés átfogja a két város kulturális, felsőoktatási, sport és gazdasági életének területeit.

A dunaújvárosi küldöttséget nagy szeretettel fogadták a lengyelországi Lesznóban. Lukasz Borowiak (j4) és Gombos István (j3) Fotó: LP

A lengyel vendéglátók különböző szakmai programokat szerveztek a magyar vendégek számára, akik a háromnapos látogatás során több intézménybe is ellátogattak.

Leszno egy csodálatosan szép város, kedves emberek lakják és nagyon szeretik a magyarokat, ami mindenfelé tapasztalható volt. Dunaújváros városvezetése jól döntött, amikor kezdeményezte a testvérvárosi kapcsolatról szóló átfogó partneri együttműködést a lengyel várossal.

Dunaújváros önkormányzatának küldöttsége a lengyel Leszno városába utazott, ahol a magyar–lengyel barátság napján, március 23-án testvérvárosi együttműködési megállapodást írtak alá. A hivatalos dokumentumot lengyel részről Lukasz Borowiak (b2), Leszno polgármestere, a magyar fél részéről pedig Cserna Gábornak, Dunaújváros MJV polgármesterének megbízásából Gombos István (b3), humán ügyekért felelős alpolgármester látta el kézjegyével. A dunaújvárosi küldöttség tagja volt: dr. Ágoston György (felső sor, j1), dr. Kukorelli Katalin (j3), Ewa Modrzejewska (j1) és Farkas Lajos is (felső sor – j2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában