egyik legősibb halfajta

2019.03.22. 17:00

Féltonnányi kecsege költözött a Dunába

Féltonnányi kecsegét telepített a Dunába a halak napja és a víz világnapja alkalmából a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége és a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.

DH-információ

Az utóbbi évtizedben szemmel láthatóan egyre tisztább a Duna vize. Ebben nagy szerepet játszott a teljes körű budapesti szennyvíztisztítás. Ennek köszönhetően a Duna élővilága is megújult. Ezt a folyamatot továbbsegítve a fővárosi szennyvíz-elvezetési és -tisztítási tevékenységet ellátó Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM) és a Fővárosi Horgász­egyesületek Szövetsége (FŐHESZ) közös akció keretében 500 kilogramm kecsegét telepített a Dunába az FCSM Észak-pesti Szennyvíztisztító Telepénél.

Idén további 2000 kg kis kecsege kerülhet a Dunába
Fotó: MTI

A közös haltelepítésre a magyar halak napja (március 20.) és a víz világnapja (március 22.) alkalmából került sor. A kecsege a Duna egyik legősibb és egyben legemblematikusabb halfaja. A kecsege az egyetlen tokfajunk, amely még ma is viszonylag nagyobb állománnyal bír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában