Több mint hetven diákot köszöntöttek a városházán

2019.03.30. 07:00

Ezek a fiatalok a város jövőjét is jelentik majd

Közel fél év után ismét mozgalmas díjátadó ünnepségre került sor pénteken délelőtt a városháza C szárnyában, ahol a város tehetséges, az utóbbi hetekben, hónapokban komoly térségi, országos és nemzetközi szintű versenyeken értek el figyelemre méltó eredményeket.

Szabó Szabolcs

Több mint hetven oklevelet adott át tegnap délelőtt Cserna Gábor polgármester a városháza C szárnyában az utóbbi hónapokban számos tudományterületen és sportversenyen remeklő újvárosi diákoknak.

A Vasvári floorball csapatát is díjazták tegnap délelőtt

– Kedves diákok! Dunaújváros olyan lesz, amilyenek ti vagytok, illetve lesztek. Ti vagytok a város aranytartaléka, a tudásotokra hamarabb szükség lesz, mint gondolnátok. Felnőve ti határozzátok meg a város arculatát, jövőjét. És nemcsak Dunaújváros, hanem Magyarország jövője is a ti kezetekben van. Ha ti sikeresek vagytok, ilyen lesz a város, ilyen lesz az ország.

Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Tiszteletem és elismerésem a diákokat felkészítő pedagógusoknak, a családoknak, szülőknek és nagyszülőknek. Ezek a gyerekek és fiatalok az önök keze alatt formálódtak ilyenné, hogy most büszkék lehetünk rájuk. Sok sikert kívánok önöknek a jövőben is, dunaújvárosi diákoknak, tanároknak, családoknak – mondta el Cserna Gábor polgármester.

Az ünnepségen Latinovics Lívia (b) és Juhász Szebasztián (j) olimpikonokat és edzőjüket, Salamonné Szabó Évát (k) köszöntötték

Külön köszöntötték a XV. speciális olimpia nyári világjátékokon részt vevő dunaújvárosiakat: Latinovics Líviát, Juhász Szebasztiánt, valamint felkészítő edzőjüket, Salamonné Szabó Évát.

Köszöntötték a Szakma Sztár Fesztiválon remeklő tanulókat: Sörös Patrik, aki az I. helyezéséért érdemelte ki az elismerést. Benedek Gábor és Witt Patrik szintén a Dunaferr színeiben értek el remek eredményt, Kovács Alexandra pedig a kereskedelmi iskola tanulójaként bizonyított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában