Önnek nem kerül plusz pénzébe

2019.01.31. 11:30

Újabb ételdobozokat vásárolna a szervezet a rászorulókért

Az egyik áruház játékot hirdetett, ahol helyi egyesületek részére lehet gyűjteni a pénztárnál kapott bilétákat. Aki a legtöbbet kapja, azé lesz a nem csekély díj.

duol.hu

Dunaújvárosban és Dunaföldváron is megtalálható az a doboz, amit helyi önkéntesek töltenek fel napi szinten élelemmel, hogy a rászoruló embertársainknak segítsenek. A nagyszerű ötlet kitalálója a Re-Formáló egyesület, aki az országban sok helyen létesített már az említett ételdobozokból. Ezen tevékenységükön felül még a nyári melegben vizet osztottak és iskolakezdésnél tanszerekkel segítették a tanulókat.

Kállai Kornélia az egyesület elnöke, háttérben a megtöltött ételdobozzal
fotó: amatőr

Kállai Kornéliát, a Re-Formáló Egyesület egyik alelnökét kérdeztem a nagyáruház játékáról.

- Mire fordítják majd a nyereményt?

- A nyereménynek bőven lenne helye, hiszen negyvenhét ételdobozunk van. A megnyerhető négyszázezer forintból tartós élelmiszert, főzéshez alapanyagokat és csomagolóanyagokat vásárolnánk. Ezeket el kell juttatni a megfelelő helyre, így a benzin, az autópályamatrica is jelentős kiadás. Ezen felül újabb városok várnak dobozra, azok sincsenek ingyen.

- Milyen tapasztalataik vannak az ételdobozok kihelyezése után?

- A legtöbb helyen nagyon jól működik a rendszer. Leginkább ott, ahol hallgatnak a tapasztalatainkra. Ki kell emelnem a környékről Dunaújvárost és Dunaföldvárt, ahol abszolút példásan, szendvicset készítenek, ha úgy alakul meleg ételt is főznek a dobozba. Nagyon büszkék vagyunk a helyi önkénteseinkre! De ez igaz az ország összes dobozára, hiszen nélkülük nem menne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában