Több gyermek, több szeretet és egy boldogabb világ!

2019.01.14. 16:00

Nagycsaládos segítőket köszöntöttek Mezőfalván

Január 12-én, szombaton a Kiss Kálmán Művelődési Ház nagytermében a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Al-Duna régiójának szervezetei köszöntötték a legaktívabb tagjaikat.

Horváth László

Mozgalmas két éven van túl a Nagycsaládosok Országos Egyesülete – üdvözölte a jelenlévőket köszöntő beszédében Kardosné Gyurkó Katalin, a szervezet elnöke, majd hozzátette: – Az elért eredmények azonban nem jöhettek volna létre az önkéntesek, a helyben segítők munkája nélkül. Ha hiszünk abban, hogy minden ajándék, amit kaptunk, és ajándékok a talentumaink is, amivel élni kell, akkor igazán hálásak lehetünk, hogy úgy éltetek ezekkel a talentumokkal, hogy a családoknak segítettek. Vannak, akik évtizedekkel ezelőtt, és vannak, akik csak nem régen álltak be a szervezetekbe. Mindannyian azzal a céllal vették ki részüket a feladatokból, hogy az a közösség gyarapodását, egymás segítését tükrözze. Az energiát arra szánták, hogy a családnak és másoknak jobb legyen. Tudjunk örömet okozni, mosolyt fakasztani a gyermekek arcán. Tudjunk az elesettek mellé állni. Ez az, ami óriási nagy dolog. Amikor az alapszabályban igent mondtunk az életre, akkor ezt tartalommal a tagság tölti meg. Egyre több családnak vagyunk képesek támogatást, segítséget nyújtani. Nem véletlen, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületének idei jelmondata: Több gyermek, több szeretet és egy boldogabb világ! Bízzunk benne, jövőre is így lesz. Sokan vagyunk együtt és erősek.

A nagycsaládosok egyesületének Al-Duna régiójából tíz település negyvenhárom segítőjét jutalmazták szombaton Mezőfalván Fotók: Horváth László

Az elnök után a mezőfalvi Tündérkert óvoda növendékei adtak műsort, majd a kitüntetettek vehették át elismeréseiket. A mezőfalvi szervezet köszöntöttjei Klementné Lénárt Irén, aki 1996-óta tagja az egyesületnek, öt gyermek anyukája és igen aktív szereplője a mezőfalvi társaságnak. Mihályi Balázsné szintén 1996-óta erősíti a Mezőfalvi Nagycsaládosok Egyesületét. Öt gyermeke mellett egy unokára is nagy figyelmet fordít, és hasznos tagja a mezőfalvi csapatnak. Harmadik köszöntött Kiss Dominika, akinek anyukája az ünnepség előtt ezt üzente: Te azért vagy, mert én vagyok, és én azért vagyok, mert te vagy! Kiss Dominika a helyi nagycsaládosok vezetőjének a lánya. Családi örökség és példa az életében a tenni akarás és a közösség segítése. Végezetül amit a vendéglátókról tudni érdemes: a Mezőfalvi Nagycsaládos Egyesület 1993-ban alakult. Első vezetője Fűrész Kata volt, akit Csizmadia Imre és Klics Ferencné követett 10-10 éven keresztül. 2014-től Kissné Méninger Judit vette át a karmesteri pálcát. Az idei tisztújító szavazáson újabb öt évre nyerte el a megbízatást.

Mezőfalva elismert önkéntesei: Klementné Lénárt Irén, Mihályi Balázsné és Kiss Dominika, mellettük Kissné Méninger Judit helyi vezető és Kardosné Gyurkó Katalin NOE-elnök
A nagycsaládosoknál a gyermeken van a legnagyobb hangsúly

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában