ízletes program lesz

2019.01.07. 07:00

Január végén ismét kolbászfesztivál lesz a Városháza téren

Akik hiányolták az Adventi forgatag programjából a lassan évtizedes múltra visszatekintő Pentelei Kolbászfesztivál és disznótoros kóstolót, megnyugodhatnak, nem marad el, január 26-án 13 órától megtartják a Városháza téren.

Balla Tibor

Az esemény fővédnöke ezúttal is dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Dunaújváros és Fejér megye díszpolgára, a megnyitóbeszédet pedig Cserna Gábor polgármester, a rendezvény védnöke mondja majd.

A korábbi fesztiválon is ízletes kolbászok kerültek a zsűri elé
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Ahogyan azt a főszervező, Szabó Tamás elmondta lapunknak, a feltételek lényegében ugyanazok maradtak, mint az előző években: a kolbásztöltő versenyre mintegy három kilogrammnyi, a helyszínen bekevert kolbászalapanyaggal lehet benevezni. A versengés lényegét pedig a saját fűszerezés adja majd. Keverőedényt, kolbásztöltőt mindenkinek vinnie kell, csakúgy, mint belet, fűszereket és egy sütőtepsit – egyszóval lehetőleg mindent, ami a bekeveréshez, töltéshez és sütéshez szükséges.

A töltés nagy odafigyelést igényel a böllérektől

Bár a szervezők igyekeztek a korábbi nevezési létszámot is 15-ben rögzíteni, ám amellett, hogy 14 csapat már jelentkezett, még háromra legalább számítanak, ugyanis Előszállás, Daruszentmiklós, Mezőfalva is jelezte, hogy részt venne, és a tavalyi győztes, a dunaföldvári női labdarúgócsapat is itt lesz. Ezzel kicsit mezőföldi jellegűvé válik a verseny. Még nyitott kérdés, hogy Csantavérről érkezik-e csapat, az viszont már biztosnak tűnik, hogy a programban fellépőként ott lesznek.

A Pentelei Kéknefelejcs Dalkör mellett az alföldi lakodalmas zenekarok fesztiválgyőztese, a Minor együttes és a Magyarok kórusa is fellép majd, de színpadra lép Dér Zsolt csantavéri hegedűművész, és a nemzetközi sikereket elért Sarkantyú tamburazenekar is játszik, az estét pedig a Boka Boogie Band zárja majd.

A tervek szerint idén is Grábics Gábor, Budavári Árpád, Farkas Lajos, valamint dr. Molnár Attila alkotja a fesztivál zsűrijét, és a végén ezúttal is kóstolót biztosítanak a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában