Így írtok TI

2019.01.20. 13:00

Hild: a sport és a tanulás harmóniája

Iskolánk a köztudatban elsősorban fiúiskolaként él, ám az átlagosnál tájékozottabbak tudják, hogy magasépítő szakgimnáziumi és technikus képzés is folyik itt, amit az építészet iránt érdeklődő lányok is előszeretettel választanak szakmájukként

duol.hu

Én is annak idején (nyolcadikban) ezt a szakot választottam, és biztosíthatok mindenkit, egyáltalán nem bántam meg. Az eddig eltelt majd négy év alatt megismerkedhettem az épületek tervezésének és építésének folyamatával, egyszerűbb számítógépes terveket készíthettem, de alig várom már, hogy az ötödik, technikus tanévben álmaim házát is megtervezhessem.

Számomra az építészet mellett a másik szerelem a foci. Nagy szerencsémre a suliban annyi focikedvelő lány jár, hogy kiteszünk egy egész csapatot. Minden kínálkozó alkalmat megragadunk, hogy pályára léphessünk. Edzőnk Fehér Krisztián tanár úr, az ő irányításával szép eredményeket értünk már el. Tavaly a megyei diákolimpia ezüstérmét hoztuk el, a Fair Play Kupán aranyat zsebelhettünk be. Idén a Fair Play Kupán és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum által megrendezett Centrum Kupán is részt veszünk, de nem hagyjuk ki a sportnapokat és a városi bajnokságokat sem.

Az I. Centrum Kupa Hild csapata Fotó: DLSZ

Fantasztikus érzés, amikor játék közben az iskolatársaink szurkolására még többet ki tudunk hozni magunkból, és az iskolánknak dicsőséget szerzünk. Köszönettel tartozunk iskolánk vezetőinek és tanárainknak, akik sokat segítenek a tanulás és a sport összeegyeztetésében, hiszen támogatják és segítik a felkészülést a tornákra, és igazán büszkék ránk egy-egy sikeres meccs után.

Kolumbán Renáta, 12/A Hild középiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában