speciális pedagógia

2019.01.16. 15:00

Gyermektoborzás a Waldorf-intézményekbe

A pentelei Waldorf iskolában és a Csigadombi (Garibaldi u. 1.) Waldorf óvodába jelentkező gyerekeket toboroznak a közeljövőben!

Pekarek János

Az első alkalom éppen ma, január 16-án lesz az óvodában, Kisovi Csigadombon címmel, 16 óra 30 perctől – és ezt megismétlik még február 13-án, március 13-án, valamint április 10-én is.

Ugyancsak a Waldorf-óvodában lesz január 30-án 17 órakor az Euritmia az óvodában: ide elsősorban a leendő óvodások szüleit várják. Február 27-én 17 órától bemutatkozó rendezvényt szervez a Csigadombi óvoda, március 27-én 17 órától pedig beszélgetés lesz Waldorf-diákokkal: olyan család tagjaival, amelynek gyermekei az óvodától kezdve az általános iskolán át a gimnáziumig mindvégig Waldorf-intézményekben tanultak és tanulnak.

Waldorf-diákok a pentelei kovácsmúzeumban
Fotó: archív

Április 13-án 9-12 óráig nyilvános és közös Tavaszünnep lesz a Csigadombi oviban a Pentelei Waldorf-iskola diákjaival, kertszépítéssel, kézműveskedéssel, egy kis eszem-iszommal.

A Pentelei Waldorf Általános Iskola a 2019/2020-as tanévtől is várja leendő elsőseit – írja az intézmény toborzó programjait összegző levél. Az érdeklődő szülőknek négy alkalommal kínálnak lehetőséget, hogy megismerkedhessenek a Waldorf-pedagógiával, az iskolával, hogy belekóstolhassanak a napi oktatásba. Az előadások alatt a gyerekeket játszóház várja.

A négy alkalom: január 23. 17 óra: a Waldorf-iskolák eredményei, út a jelenből a jövő felé. Február 2. 10 óra: Legyél te is Waldorf-diák! Február 11. 17 óra: 8 év az osztálytanító szemével. Március 5. 17 óra: Bemutatkozik a pentelei iskola.

A módszerről

A Waldorf-pedagógia egy emberközpontú pedagógiai megközelítés, amelynek kidolgozása az osztrák Rudolf Steiner nevéhez fűződik, és az ő filozófiáján alapul. A gyermek korai éveiben a praktikus, gyakorlati tevékenységekre és a kreatív játékot támogató környezet biztosítására összpontosít. Az általános iskolában a tanulók művészi kifejezőkészségére és szociális képességeinek fejlesztésére, a középiskolában a kritikai gondolkodásra fókuszálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában