Tanfolyam indul a kórházban anyáknak, apáknak

2019.01.08. 08:00

Felkészülten várni a születendő gyermeket

Az idei év első szülésfelkészítő foglalkozása január 22-én, kedden 15 órakor kezdődik a Szent Pantaleon Kórház földszintjén lévő auditóriumban.

Balla Tibor

A programhoz menet közben is lehet csatlakozni, minden érdeklődőt, várandós kismamát, ifjú apukát szeretettel várnak a program szervezői, a szülészet-nőgyógyászati osztály dolgozói. A kismamák és a leendő apák életében kiemelkedő esemény a szülés, a várandósság. Egy nő jelentős testi és lélektani változásokon megy keresztül ebben az időszakban. Ezen változások megértéséhez, megkönnyítéséhez nyújt segítséget a szülészet-nőgyógyá­szati osztály szervezésében megvalósuló szülésfelkészítő tanfolyam. A tanfolyamra látogatók azon túl, hogy megismerhetik az osztály dolgozóit, az előadások meghallgatása közben vagy után választ kapnak az őket foglalkoztató kérdéseikre.

Dr. Bazsa Sándor, a szülészet-nőgyógyászat osztályvezetője
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az osztály dolgozói minden várandós kismamának ajánlják a tanfolyamot, és szívesen látnak apukákat is a rendezvényeken. Az első előadás január 22-én, kedden 15 órakor kezdődik a kórház földszintjén lévő előadótermében, az auditóriumban. A várható témakörök a foglalkozásokon: Élettani változások, életmód és vizsgálatok a várandósság alatt, szülés-élettani szülés, szülés-együttszülés, fájdalomcsillapítás a szülészetben, a szoptatás jelentősége, az újszülött ellátása, várandósság, szülés, születés a magzat és az apa oldaláról, gyermekágyas időszak.

A foglalkozásokon a leendő szülők szakemberekkel – szülészorvossal, védőnővel, szülésznővel, pszichológussal és csecsemős nővérrel – személyesen is találkozhatnak. A tanfolyam az előző alkalmakhoz hasonlóan ingyenes és nem kell előre bejelentkezni!

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában