változott az elnökség összetétele is

2018.12.05. 07:00

Tisztújító közgyűlés után: Steiner Lajos a városvédők új elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület, amelyen a tagok új elnököt választottak, és változott az elnökség összetétele is.

Pekarek János

Lemondott tisztségéről Bodnár Sándor, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke a szervezet pénteken, a rácalmási művelődési házban rendezett közgyűlésén. Döntése annyiban nem volt váratlan, hogy már idén júliusban bejelentette: távozni kíván tisztségéből. Ugyancsak pénteken négy elnökségi tag (közöttük Bodnárné Surányi Gabriella) is bejelentette: lemond tagságáról, részben családi, részben egészségi okok miatt.

A rácalmási városvédők legismertebb rendezvénye az országos hírű Tökfesztivál Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az egyesület új elnökének Steiner Lajos nyugdíjas erdészt, aktív városvédőt választotta meg, aki évtizedek óta tagja az egyesületnek, majd az elnökségnek is. Oroszlánrészt vállal a település nagyrendezvényeinek szervezésében és lebonyolításában. A városvédők által évről évre meghirdetett Virágos Rácalmás akcióban a bíráló bizottságot vezeti, és a településszépítő megmozdulásokból is rendszeresen kiveszi a részét.

Bodnár Sándor, az egyesület lemondott elnöke Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A lemondott négy elnökségi tag helyére Németh Miklósné alpolgármester, Májerné Perusza Andrea, Pálinkás Tiborné és Papp Jenő került.

Az újonnan megválasztott elnök, Steiner Lajos

Bodnár Sándor lapunk kérdésére azzal indokolta az elnökségről való lemondását, hogy változtak az egyesület működési körülményei. Az utóbbi években csak az önkormányzathoz benyújtott pályázataik nyertek, holott olyan országos rangú és elismertségű, népszerű fesztiválokat szervez az egyesület, mint az Almavirág-fesztivál és a Tökfesztivál. Ezzel egyidőben a fesztiválokon fellépő előadók tiszteletdíja is megnövekedett, egyre nehezebb volt kigazdálkodni a fesztiválok költségeit, és dacolni az időjárás szeszélyeivel. Ezzel együtt kiegyensúlyozott gazdasági helyzetben lévő, problémamentesen működő egyesületet adnak át utódaiknak, jelentette ki Bodnár Sándor, aki 2013-ban foglalta el az elnöki tisztet, Szalai Árpád után. Így több mint egy teljes, négyéves ciklust kitöltött. Mint mondta, a nyáron azért jelentette be távozási szándékát, hogy legyen elegendő idő a tisztújítások előkészítésére, hiszen az egyesület fontos szerepet tölt be Rácalmás életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában