ünnep

2018.12.19. 09:00

Kézművesportékák vásárával, műsorral várták az adventet

Helyi kézművesek és fellépők, valamint kiállításmegnyitó is várt a látogatókra Perkátán. Színvonalas adventi rendezvénnyel ünnepelték a második vasárnapot.

Horváth Dóra

Vasárnap, december 9-én, advent második vasárnapja alkalmából ünnepi programokkal készült Perkáta Nagyközség Önkormányzata és a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. a település lakosai számára. A rendezvény a Győry-kastély kertjében, valamint épületében került megszervezésre. 14 órakor a perkátai József Attila Nagyközségi Könyvtár és a Nagyközségi Nyugdíjas Klub által berendezett Mézeskalács és grillázs-kiállítás megnyitójára vártak minden érdeklődőt. A tárlaton mézeskalácsból készült ízléses alkotások kerülnek bemutatásra, amelyeket a héten lehetett megtekinteni a kastély épületében.

Bozai Márton, Perkáta plébánosa gyújtotta meg a harmadik gyertyát
Fotók: Horváth Dóra

Eközben a kertbe helyi kézművesek érkeztek, akik a maguk által készített portékáikat mutatták be a kilátogató vendégek számára. Adventi koszorúk, tésztadíszek, karácsonyfamintás párnák szerepeltek a gazdag választékban. A délután során helyi fellépők készültek hangulatos, adventi műsorokkal a színpadra. Elsőként Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte a vendégeket. Megköszönte a fellépők, kézművesek és szervezők munkáját, mellyel ünnepi hangulatot teremtettek a kastélykertben.

Az általános iskola énekkara karácsonyi hangulatot varázsolt a kastélykertbe

Ezt követően a perkátai Szivárvány Óvoda Maci csoportosai mutatták be Luca-napi előadásukat, amelyet Dietrich Csilla, Hidegkutiné Gelencsér Andrea és Kárász Ferencné tanított be. Ezután a Hunyadi Mátyás Általános Iskola énekkara következett karácsonyi dalokkal, amelyeket Gergelyné Németh Tímea, Murányi József, Orbán Zsolt és Szabó Emese tanított be. A fellépők sorát a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Körének Rozmaring Énekkara zárta, kellemes verses-énekes műsort mutattak be. Mindeközben a Faluüzemeltetés és a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. munkatársai teával, forralt borral és zsíros kenyérrel kínálták az adventezőket. Majd megérkezett a Mikulás az ünneplők körébe, aki szaloncukorral kedveskedett minden gyermeknek és felnőttnek.

Az adventi rendezvénysorozat Perkátán 2018. december 16-án folytatódik szintén a Győry-kastély épületében, ahol egy kamarazenekar fog koncertet adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában