Ajándékkosár gyerekműsorral, tánccal, zenével

2018.12.22. 15:30

Idősek karácsonya volt Nagyvenyimen

Nagyvenyimen már többéves hagyomány, hogy a karácsonyi napokat megelőzően közös ünneplésre hívják a település idős lakóit, ahol a helyi óvoda, iskola gyermekeinek produkciója után mindig valami igazán különleges és szórakoztató programmal kedveskednek a szervezők. Az idén Bognár Rita és Tihanyi-Tóth Csaba énekelt meghívott vendégművészként.

Horváth László

cof

Csütörtökön a Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében szépen terített asztalok előtt elsőként a nagyvenyimi Nefelejcs óvoda Nyuszi csoportja adott szívet melengető műsort, majd az iskola 3.a osztálya lépett színpadra. Előadásukban a három fenyő meséjét láthattuk. A gyermekfellépések zárásául a dunaföldvári Levendula Alapfokú Művészeti Iskola Fecske csoportja mutatta be fergeteges tánckoreográfiáját.

Csizmadia György (b) a civilek nevében tortával köszöntötte a 25 éve működő patika alapítóját, dr. Papp Lászlót (j)
Fotó: Horváth László

E műsort követően civil kezdeményezésként Csizmadia György helyi vállalkozó minden nagyvenyimi lakos nevében tortával köszöntötte Papp Lászlót, a Szent Bernát Patika alapítóját, aki 25 éve dolgozik feleségével együtt a település lakóinak egészsége érdekében. Az ünnepi pillanatokat követően Bognár Rita és Tihanyi-Tóth Csaba énekelt operetteket a közönségnek. Természetesen, ha már idősek karácsonyán jártunk, akkor megkérdeztük a jelenlévő egyik legidősebb nagymamát, az ő idejében miként zajlottak az ünnepek.

– Mindig el kellett mennünk apámmal sétálni, s mire hazaértünk, megjött a Jézuska – mondta érdeklődésünkre a 83 éves Király Balázsné. – Mi nagyon sokáig hittünk benne és felnőttkorunkban is izgalommal vártuk a nagy napot. Mostanában már a gyerekeink segítségével készülünk a karácsonyra. Két lányom családja, hat unokám és hét dédunokám örül majd a fa alatti ajándékoknak. Akármilyen szegénységben éltünk, a karácsony mindig szép volt. A halászlét pedig mindig én főzöm – emlékezett a 25 éve Nagyvenyimen nyugdíjasként élő Király néni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában