Eddigi legnagyobb lehetőségüket kapták meg

2018.12.18. 07:00

Hild: szalagavatói siker!

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája szalagavató ünnepségén nyolc végzős osztály száz diákja lépett formálisan is az iskola elhagyására készülődők sorába.

Pekarek János

A Dózsa Mozi Centrumban rendezett nagyszabású ünnepségen a családtagok és a diáktársak előtt a hagyományos keringővel kezdődött a gálaműsor. Öt pár járta el a régi-régi bécsi keringőt csodaszép ruhákban, modern zenére: Whitney Houston Nothing című dalára: kitűnően! A műsor még sok kellemes meglepetést tartogatott, és műfajilag is igen gazdag volt.

 

Szerepelt benne versmondás: Berkesi Renáta szavalta el Fehérvári Zsóka Küszöbön állva című versét. A műsorból nem maradhatott ki a hagyományőrző magyar népi botostánc sem, amelyet egy egész osztály adott elő, megérdemelt sikerrel. Az énekszámok is osztatlan sikert arattak: elsőként Cserkuti Evelin énekelte el Bartók Eszter Búcsúdalát, majd Bródy János Mindannyian mások vagyunk című szerzeményét adta elő egy osztálykórus. Több sikeres produkció után az osztálytáncok is megérdemelt sikert arattak. A végzős korba lépett diákokat Kolics Gábor igazgató búcsúztatta, végül a műsor fénypontjaként a szalagokat tűzték fel a végzősök ruhájára.

A fináléban az iskola összes végzős osztálya felvonult a színpadra, hogy együtt kezdjék meg a búcsúzást intézményüktől és diáktársaiktól, hiszen a következő hetekben, hónapokban már elsősorban vizsgáikra fognak készülni. A Hild iskola végzősei eddigi legnagyobb lehetőségüket kapták meg a színpadon – éltek vele!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában