Remek tésztahidat építettünk

2018.12.01. 19:00

A hildesek alkotása huszonhat kilós teher alatt roppant össze

Iskolánk idén is benevezett a Dunaújvárosi Egyetem által nyolcadik alkalommal megrendezett tésztahídépítő versenyre. Mint minden évben most is a végzős magasépítő technikus tanulók vágtak bele a megmérettetésbe.

duol.hu

Págerné Molnár Gabriella tanárnő, műszaki szaktanárunk segítségével terveztük és építettük meg a Pentele hídhoz hasonló tésztaalkotást. Ez a feladat összesen hat tanuló tizenkét órás munkáját vette igénybe, viszont nagyon élveztük ezt a kreatív tevékenységet. Ötleteltünk, terveztünk, vágtunk, csiszoltunk, ragasztottunk..., vagyis nagyon összetett volt a teendő, de a végeredmény megérte. Az egy kilogrammos hídhoz körülbelül 7,5 kilogrammnyi tésztamennyiséget kellett vásárolni és felhasználni. A fajtáját illetően volt közte spagetti, makaróni, lasagne, penne, cannelloni.

Sok buktatója volt a hídépítésnek, mert a tészták elég könnyen töredeztek csiszolás és illesztés közben, de ennek ellenére belevágtunk, és nagy összhanggal elkészítettük a hidat.

A Pentele hídhoz hasonló volt a hildes csapatunknak a tésztaremekműve Fotó: amatőr

Hídépítőink: Dér Alex, Farkas Sándor Bence, Ihász Benett, Kiss Marcell, Koch Adolf és Tompai Bence.

A tésztahidak próbája a terhelés, vagyis addig súlyozzák, amíg össze nem törik. Idén a mi hidunk 26 kiló teher alatt tört össze, amivel házi rekordot döntöttünk, és nagyon elégedettek voltunk vele.

Ihász Benett 13.a

Hild szakközépiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában