folytatódott a pódiumbeszélgetés-sorozat

2018.11.29. 07:00

Jurák Kata és Stoffán György osztotta meg izgalmas nézeteit

Tanulságos és rendkívül érdekes esemény zajlott szombaton este Rácalmáson, a Jankovich-kúria rendezvénytermében, ahol újabb baráti pódiumbeszélgetésnek lehetett tanúja a lelkes hallgatóság. A rendezvénysorozatnak, amely az Egy férfi, egy nő címet viseli, második estje is családias légkörben, izgalmas témákat feszegetve zajlott.

Pálinkás István

Az est moderátora ezúttal is Pálinkás István, a Fidesz helyi elnöke volt, aki egyben a rendezvénysorozat megálmodója és szervezője.

A meghívottak a nemzeti újságírás szókimondásukról, őszinteségükről ismert, keresztény nézeteiket nyíltan vállaló képviselői voltak.

Jurák Kata, a Magyar Idők ismert, közkedvelt újságírója és Stoffán György főszerkesztő, író, újságíró, a magyar nemzeti újságírás legendás alakja osztotta meg nézeteit a hallgatósággal a nemzet jövőjéről, családról, kereszténységről.

Jurák Kata és Melkovics János a rendezvényen
Fotók: a szerző

A levél felolvasásával indította

Pálinkás István a beszélgetést egy levél felolvasásával indította, amelyet Bilibók Géza tusnádfürdői plébános írt. A rövidke levélben megható őszinteséggel vall arról, mit jelent a szórványában élő magyarság és az ott élő gyermekek számára a nemzeti tudat és nemzeti imánk fohásza. Ez a pár soros üzenet a beszélgetés tökéletes indítása volt, ugyanis rögtön szóba került a magyar nemzet kereszténységbe vetett hite, ami a megmaradás záloga.

A levél kapcsán a beszélgetésben részt vevők egyetértettek abban, hogy ez a hit és ennek megőrzése az egyetlen, amely megmentheti a nemzetet attól a végzettől, amely egész Európát fenyegeti. Külön megemlítették a németországi keresztényellenes, túlalkalmazkodó hatalmi intézkedéseket, néhány kirívó példát említve. Azt a mai Németországot, ahol a bíró levéteti a keresztet a tárgyalóterem faláról, mert az erőszakos bűncselekményt elkövető muszlim vádlott ezt követeli. Ahol már nincs adventi és karácsonyi vásár, csak fenyőünnep, a vásárok bejáratát hatalmas betontömbök határolják, és mindent áthat a befogadottak erőszakos cselekményeitől való félelem. Ahol az áldozatot védő rendőr ellen indul eljárás, világosan bizonyítva az alkalmazott kettős mércét, amely mindig a bevándorlók jogait védi az ott élő németekkel szemben.

Pálinkás István, Jurák Kata és Stoffán György izgalmas témákat feszegetett a rendezvénysorozat legutóbbi eseményén

Magyarországon biztonságban érezheti magát a társadalom

Szóba került Franciaország is, amely a polgárháború szélén áll, napirenden vannak a gyújtogatások, az útblokádok és a rendőri erőszak, amely a tüntetők ellen irányul. Ezzel szemben Magyarországon biztonságban érezheti magát a társadalom… nyugodtan ünnepelheti keresztény ünnepeit. Ezt a biztonságot Orbán Viktor miniszterelnök előrelátó, nemzetvédő politikájának köszönhetjük, aki látva az országra leselkedő hatalmas veszélyt, idejében cselekedett.

Ugyanilyen előrelátásról ad tanúbizonyságot a kormány a magyar családok védelmében megszavazott intézkedéseivel, amelyek egyben a nemzet védelmét is szolgálják.

Kétharmados győzelem

Mind Jurák Kata, mind Stoffán György hangsúlyozta, a harmadik kétharmados győzelem nem jelenti azt, hogy ne lennének megoldandó problémák, hiszen a társadalmat romboló erők ma is jelen vannak és nap mint nap hatékonyan munkálkodnak, aláásva ténykedésükkel a kormány munkáját. Olyan területeken vannak jelen, mint az igazságszolgáltatás, az oktatás vagy éppen a kultúra.

Jurák Kata kitért a fiatal generációk nemzeti, keresztény tudatát megrontani szándékozók jövőromboló, aljas módszereire. Az oktatásba is beszivárgó, idegen hatalmat kiszolgálók alapjaiban, gyermekeinken keresztül igyekeznek liberális eszmékkel megfertőzni a magyar társadalmat. Konkrét példaként a hallgatóság elé állítva annak a budapesti diáknak az esetét, aki iskolája és tanárai liberális eszméivel szemben kijelentette, hogy a migráció igenis gondot okoz a hagyományos európai társadalmakban.

Válaszként az iskola vezetősége mondvacsinált indokok alapján eltanácsolta a diákot az intézményből. Aki más véleményt fogalmaz meg, az viselheti a következményeit. Ezért éppúgy okolhatóak a pedagógusok és tanárok is, akár az intézményvezetők, akiket sok esetben alapítványok pénzelnek.

A hallgatóság is bekapcsolódott a beszélgetésbe

Az emberek mennyire manipulálhatóak

A CEU tüntetésen tapasztaltakról is nyíltan beszélt, ahol az intézmények vezetői által kivezényelt diákok – mint ott kiderült, sok esetben – nem tudták, mi is zajlik körülöttük. Találkozott olyan tüntetőkkel is, akik azt kiáltották: „Gyurcsány, takarodj!”

Ez a rövid történet megnevettette a jelenlevőket, de egyben rádöbbentett mindenkit, hogy az emberek mennyire manipulálhatóak.

Ezután az igazságszolgáltatásban tapasztalt visszásságok és az ott tapasztalható kettős mérce kérdése került szóba. Addig nem beszélhetünk jogállamról, amíg az igazságszolgáltatás egy láthatatlan háttérhatalom kezére játszik, és annak a szája íze szerint dönt.

Újabb levelet olvasott fel

Az est második felében a kultúrharcról és ezen belül az utóbbi időkben nagy botrányt kavaró, készülő Hunyadi-filmről folyt a beszélgetés.

Pálinkás István egy újabb levelet olvasott fel, amelyet Deák-Sárosi László, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet volt (törvénytelenül eltávolított) munkatársa írt és jutatott el hozzá. Deák-Sárosi László bennfentes szakértőként írt a filmiparban eluralkodó drámai visszásságokról.

A beszélgetőpartnerek egyetértettek abban, hogy ez nem egyedi eset és nem csupán a filmgyártásra korlátozódik. A nemzeti gondolkodású alkotók hosszú ideje küzdenek csekélyke összegű támogatásért, amíg liberális eszméket vallók milliókat zsebelnek be értéktelen, nemzetellenes tákolmányaikért. Ennek jellemző példája a most készülő Hunyadi-film, amelynek a magyar történelemhez semmi köze sincs, mégis az „alkotók” markát ütötte a 7 milliárd forintos támogatás, amit a Nemzeti Filmalap ítélt meg nekik.

Gyorsan elrepült a két óra

Ekkor a hallgatóság is bekapcsolódott a beszélgetésbe, óhatatlanul is helyi problémákra terelve a beszélgetés menetét, egyben ezzel is igazolva, hogy sok még a tennivaló.

Világossá vált, hogy a rendezvény változatos témáinak legfontosabb, megoldásra váró problémája a nemzetre káros, volt kommunista és erkölcstelen liberális önkény mielőbbi felszámolása.

Az izgalmas beszélgetéssel töltött két óra a hallgatóság sajnálatára hamar elrepült.

A jelenlévők Pálinkás István kérésére a meghívó plakáton aláírásukkal örökítették meg ottlétüket, majd családias hangulatban elköszönve, az ott hallottaktól feltöltődve indultak haza.

Köszönet Jurák Katának és Stoffán Györgynek a tartalmas, tanulságos estéért, és természetesen Pálinkás Istvánnak is, aki fáradságot nem ismerve szervezi rendezvénysorozatának izgalmas pódiumbeszélgetéseit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában