gasztronómia

2018.11.29. 14:00

A vendéglátás legjobbjai közt számontartva

Dunaújvárosban még egyetlen vendéglátóipari egység sem érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi díját a Kiskohász étterem előtt. A nívós elismeréshez Cserna Gábor is gratulált.

Tóth Alexandra

A közelmúltban nyerte el a Kiskohász a Magyar Turisztikai Egyesület Magyar Turizmus Minőségi díját. Az étterem ezzel történelmet írt városunkban, sőt, rögtön az első pályázásuk alkalmával sikerült elérniük ezt. Cserna Gábor gratulációját fejezte ki, és emléklapot, valamint egy üveg bort adott át Horváth Attila tulajdonosnak, Csikós Gábor üzletvezetőnek és Szabó György séfnek, majd hozzátette, az elismerés az egész Kohász-csapat felé jár, hiszen az étterem lelkiismeretes, képzett személyzete a mindennapos kemény munkával hasonlóképp megérdemli a gratulációt. A polgármester úgy véli, a díjjal nemcsak a helyi és térségi éttermek közül emelkedik ki a Kiskohász, de ezzel Dunaújváros turisztikai értékét is növeli.

Szabó György séf, Horváth Attila tulajdonos és Csikós Gábor üzletvezető a Kiskohász étteremben
Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Horváth Attila üzletvezető kiemelte Szabó György séf munkáját. Elmesélte, hogy aznap, mikor a verseny részeként, bejelentés nélkül próbavásárlók érkeztek, György pont szabadnapos volt, de az általa magas szinten képzett, fiatal konyhai csapat még az ő távollétében is tudta a dolgát, és kifogástalan ízvilágot és pazar tálalást produkált. A csapatmunka sikeressége is a séf szakmaiságát emeli. Az étterem mindig követi a legkorszerűbb gasztronómiai irányzatokat, étlapjuk modern és profi, a kiszolgálás pedig vendégközpontú. A tematikus programok rendszerint telt házasak, ezt kiválóan bizonyítja a Márton-napi borvacsora is.

Cserna Gábor gratulál az üzletvezetőnek

A vezetőség a napi munka mellett folyamatos megjelenést tervez neves gasztronómiai eseményeken és szeretnének városunkban is honosítani hasonló rendezvényeket. Nyáron a Stílusos Art Piknik nevű győri gasztrofesztiválon osztatlan sikert arattak, 2019-ben pedig a debreceni gasztronómiai fesztiválra kapott meghívásuknak tesznek majd eleget. Nem dőlnek hátra büszkén, az igazi kihívások csak most következnek majd.

A verseny körülményeiről

A Kiskohász az első nevezők között remekelt a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán. A kétfordulós versenyen először egy nagyon összetett, háromszáz kérdéses tesztet kellett kitölteniük a nevezőknek, majd egy hónapjuk volt arra, hogy az esetleges hiányosságokat kijavítsák. Ezt a fordulót egy próbavásárlás követte, amiről természetesen nem tájékoztatták előre az éttermeket és a tesztelők csak akkor fedték fel kilétüket, miután befejezték az étkezést. Ezen a fordulón is remekelt a Kiskohász, a próbavásárlók elégedettek voltak, kiemelték a kiszolgálást, a tematikus programokat, az étlapon szereplő ételek összeválogatását, az élő virágos díszítést, de még a terítéket és a borválasztékot is. A Kiskohász három évig tudhatja magáénak a díjat, utána pedig újra pályázhat érte. Ezzel jó úton járnak a felé, hogy megvalósítsák Horváth Attila tulajdonos álmát: azt, hogy egyszer és mindenkorra felkerüljön Magyarország gasztronómiai térképére a dunaújvárosi Kiskohász étterem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában