A héten saláta- és süteménysütő-verseny, játékos sportvetélkedők várták

2018.10.12. 15:00

Szabó-napok a református iskolában

Szabó Magda és munkássága az iskolanapok témája a Református Iskolában. Szabó Magda október 5-én született, ezért a tantestület határozata alapján minden évben október első felében az iskola névadójára emlékeznek.

FM

Október 10-én reggel összegyűlt az iskola apraja-nagyja s ünnepélyes keretek között nyitották meg az iskolanapokat. Farkas Márta, az iskola igazgatója mesélt Szabó Magdáról, a nemzetközileg elismert, sikeres íróról, a hithű protestánsról, a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnokáról, zsinati alelnökről, a hazájára, magyarságára, anyanyelvére büszke nőről.

Farkas Márta, az iskola igazgatója mesélt Szabó Magdáról, az elismert íróról Fotó: amatőr

Több program is vár a gyerekekre a héten: saláta- és süteménysütő-verseny, palacsintasütés, játékos sportversenyek, szépíróversenyek, kézműveskedés. Szombaton A herceg három próbája címmel Békési János Cédrus Társulata szól gyermeknyelven a legkisebbekhez az igaz szeretet, a hit, az elfogadás fontosságáról. A felsősöket a Protestálok című énekekkel gazdagított előadás várja, a reformáció 501. évfordulóját ünnepelve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában