kódolás hete

2018.10.21. 18:00

Droidok és robotok az iskola aulájában

A Móricz Zsigmond Általános Iskoláról köztudott, hogy valamennyi magyar, illetve nemzetközi programban részt vesz, ha fontos, értékeket közvetítő világnapokról, témahetekről, kezdeményezésről van szó.

duol.hu

Ezúttal a kódolás hete kapcsán szervez előadásokat, interaktív programokat az intézmény a tanulói számára. A kódolás hete az Európai Bizottság szemléletformáló kampánya, amelynek célja a programozás, kódfejtés, digitális eszközök használatának közelebb hozása a fiatal generációhoz. A z és az alfa generáció szinte az anyatejjel szívta magába a digitális világ szegmenseit, ugyanakkor nem biztos, hogy a későbbiekben hivatásszerűen is foglalkoznak majd a természettudományokkal. A kódolás hetének köszönhetően talán többen vetik bele magukat mélyebben is az informatika rejtélyeibe.

Wall-E-ből kettő is masírozott az emeleti aulában Fotó: Zsedrovits Enikő

A tegnapi napon a móriczos diákok vették fel az oktató szerepét, és az ötödik osztályosok tanították kódolni a Móra tanulóit. A hetedikes-nyolcadikosok Járai Tamásnak, az Enterprise Communications Magyarország Kft. üzletág-igazgatójának előadását hallhatták egy robotbemutatóval egybekötve, ugyanis Tamás magával hozta a már névjegyévé vált, életnagyságú MyArtoo robotját is.

A hetedik órában inkább a közös játékon volt a főszerep. A tanulók saját robotjaikat mutatták meg egymásnak, az iskola folyosóit elárasztották az ismert és kevésbé ismert robotok: BB8, Wall-E és társai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában