Gépkocsivezetővé lehettek

2018.10.30. 09:00

Bizonyítványosztás a Bánki államilag támogatott képzésén

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája immár 5. alkalommal szervezett sikeres autóbusz-vezető és tehergépkocsi-vezető OKJ-s vizsgát.

Balla Tibor

A közelmúltban adták át a 24 darab autóbusz- és 20 darab teherautó-vezető képzésről szóló okmányt az eredményesen vizsgázóknak.

Fazekas Attila és Komáromi Eszter a bizonyítványosztáson
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A frissen megszerzett bizonyítványokat Papp István elméleti oktató adta át Fazekas Attila oktató, Komáromi Eszter oktató és Gulácsi Zoltán vizsgajegyző társaságában. Fazekas Attila köszöntőjében elmondta, vannak, akiket már másodszor köszönthet, ugyanis a második kategóriát is fontosnak tartották megszerezni, ami nem kis teljesítmény munka és család mellett. Fazekas Attila emlékeztette a friss okleveleseket, hogy ha hivatásos gépkocsivezetők lesznek, az teljesen más világ lesz, amikor 50 ember, vagy negyven tonna lesz mögöttük. Sok jogszabálynak kell megfelelni, és nagyon nagy a felelősség. Bízik abban, hogy ez az államilag támogatott képzés visszahozza a gépkocsivezetők presztízsét, régi megbecsülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában