mesterképzés

2018.09.27. 07:00

Ők nyolcan már valódi mesterei a szakmájuknak

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ban negyedik alkalommal szervezett mesterképzést a helyi vállalkozók részére. Az autószerelők számára a ­Quality Dunaújváros Kft. biztosította a helyszínt.

Balla Tibor

Dr. Kováts Miklós, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja elmondta, a 180 órás felnőttképzés és vizsgáztatás 300 ezer forintos költségéből csak 60 ezer forintot kellett önerőként megfizetni, a fennmaradó részt a kamara szakképzési és felnőttképzési pályázati programja finanszírozta.

Dr. Kováts Miklós mentorálta az autószerelők mesterképzését
Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Dr. Kováts Miklós tájékoztatása szerint idén 8 autószerelő mestert képeztek ebben a formában, közülük ketten a teljes összeg befizetését is vállalták az áhított mesterlevél elérése érdekében. A mestervizsga célja ugyanis az, hogy biztosítsa a magasabb szakmai minősítés elérésének lehetőségét, a tanulók képzéséhez szükséges, magas szintű szakmai és pedagógiai ismeretek elsajátítását, a vállalkozás indításához, sikeres működtetéséhez szükséges ismeretek elsajátítását, a vállalkozó mesterjelölt eleget tehessen az egyes szakmákban, és hogy az adott vállalkozás eleget tehessen az egyes szakmákban, a vonatkozó jogszabályokban meghatározott működési feltételeknek. Mindemellett a 2015 szeptemberében életbe lépett törvényi változás szerint csak olyan gyakorlati képzőhely foglalkozhat tanulóval, ahol mestervizsgát tett oktató dolgozik.

Rauf László autószerelő mester, a korszerű autódiagnosztikát oktatja

A képzés és a vizsgáztatás helyszínei közt a Quality Dunaújváros Kft. már a harmadik a sorban, ugyanis a kamara azt a célt tűzte ki célul, hogy olyan helyen oktatják a leendő mestereket, ahol valóban tudnak tanulni és a legtöbb lehetőségük adódik a legkorszerűbb felszerelésekkel. Idén a hangsúly már a modern diagnosztikán volt a gyakorlat 120 órájában. Így aztán, aki itt végzett, arról már bizton elmondható, mestere a szakmájának.

Kajári Tibor számára a főnöke biztosította a részvételt, mert számára is fontos, hogy az ügyfelek a legképzettebb szerelővel találkozhassanak

Rauf László már korábban is foglalkozott tanulókkal, de a tapasztalt kollégákkal egészen más volt számára foglalkozni, és átadni azokat az ismereteket, amiket a számos továbbképzés során megszerzett. Mint például a 3 dimenziós futóműállítást, ami a környéken csak náluk található meg. Fontosnak tartaná, hogy egy oktatási központ létrejöjjön a városban.

Kajári Tibort anyacége küldte el a mestervizsgára, mert fontosnak tartják a megfelelő szakképesítés elvégzését. Mint mondta, sok új dolgot tanult a képzés során, nagyobb rálátása lett a dolgokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában