Elfoglalták az iskolát

2018.09.01. 09:30

Gólyatábor a Lorántffy suliban

A DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma idén is augusztus utolsó napján nyitotta meg kapuit az elsősök, vagyis a gólyák előtt.

Balla Tibor

A Lorántffy-iskola gólyatábora ebben az esztendőben is az intézmény falai között zajlott, célja pedig most is az volt, hogy iskolakezdéskor ne érezzék idegennek magukat a középiskolai tanulmányaikat kezdő fiatalok, legyen valamiféle saját tapasztalatuk az épületről és a benne folyó életről.

A legújabb lórisokat a tizedikesek és tanáraik várták egy játékos, ismerkedős, vidám napra, hogy kötetlen formában megismerkedjenek egymással és leendő tanáraikkal. Tulajdonképpen nevezhetnénk gólyanapnak is, hiszen egy hosszú délelőttről volt szó, reggel 8 órától délután kettőig.

A program is hasonló volt a tavalyihoz. A kilencedikesek először az osztálytársaikkal és osztályfőnökükkel töltöttek el egy órát, majd ezt követően játékos formában ismerték meg az iskolát, tanáraikat és egymást. A programban szerepelt iskolatörténeti vetélkedő, logikai fejtörő, médiaszoba és élőképkészítés is. A Foglaljuk el az iskolát! című program során az iskola legfontosabb embereivel és helyszíneivel ismerkedtek meg. Végül a tanműhelyekbe is ellátogattak. Az egészségügyisek, szociális ágazaton tanulók a kollégiumban a modern szaktantermekben töltöttek el hasznos időt, a vegyészek és „szépészek” pedig a Lajos király körúti tanműhellyel ismerkedtek meg. Kaptak sportos feladatokat is a tornateremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában