Elkezdődött az iskola

2018.09.10. 07:30

Az elmúlt hét legfontosabb dunaújvárosi történései

A tanévnyitó hete egészen hangulatosra sikerült a városban.

Pekarek János

Hétfő: NépmesePont a Munkásművelődési Központban Meseország királyának részvételével. A helyi mesebirodalom kapuját Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere és dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes nyitotta meg a nagyközönség előtt.

Kedd: Eltelt a tanévből az első nap, az elsősök élményekkel gazdagodva, várakozásokkal a következő napok „csodáira” hagyták el tegnap délután az iskola falait.

Szerda: Édes motiváció a tanévkezdethez. A város önkormányzatával partnerségi viszonyt ápoló Széchenyi Pékség kedden reggel mintaboltjaiban is kis meglepetéssel várta a diákokat. A pékség közel ezer darab kakós csigával kedveskedett a 2018/19-es tanév második napján a nebulóknak.

Csütörtök: Svájci egyetemisták és a város épített öröksége. Szerdán svájci építészhallgatók népes csoportja látogatott Dunaújvárosba, hogy megismerkedjen a város nemzetközi hírű építészeti örökségével. A diákokat Szabó Imre főépítész és a dunaújvárosi kötődésű Kuslits Tibor építész kalauzolta.

Péntek: Megújult a Széchenyi gimnázium aulája a tanévkezdésre, a színes alkotások a kilencedikeseknek köszönhetők. Az átadó ünnepségen dr. Gentischerné Dani Zita megbízott igazgató átadta a megszépült aulát, Müllerné Ódor Mariann megköszönte Orosz Csabának és a Hankook képviselőjének a munkát és a támogatást.

Szombat: Egyetemi nyitány: felértékelődött az itt szerzett diploma. A DUE 49. tanévnyitóján egyetemi polgárokat fogadtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában