hazaérkeznek pribilék

2018.08.10. 07:30

Péntek este már a saját ágyukban aludhatnak a jótékony motorosok

Két hónapon át járták a világot, és a kitűzött útvonal teljesítése után hazafelé veszik az irányt azok a motoros önkéntesek, akik június elsején indultak Föld körüli útjukra azért, hogy felhívják a magyarok figyelmét arra, milyen fontos a jótékonyság.

Tóth Alexandra

Pribil Sándor hatalmas holland fapapucsban Fotó: amatőr

Legutóbbi tudósításunkban arról számoltunk be, hogyan küzdötték le a legendás 66-os utat. Innen Amszterdamba indultak, a motorok pedig ismételten külön utakon követték őket. A holland fővárosban bőven volt idejük a turisztikai látványosságok élvezetére, hiszen járműveik megrekedtek Frankfurtban. Az Észak Velencéjének is nevezett Amszterdamot a csatornák, kikötőmedencék és a folyó vízfelületei száz kisebb szigetre tagolják, ettől lesz olyan különleges az összhatása.

Hetvenegy nap alatt

Mindamellett kultúrtörténeti szempontból is jelentős, hiszen olyan alkotók műveit bemutató múzeumok találhatók itt, mint Van Gogh és Rembrandt, de itt van a Heineken- múzeum is, amely anno a márka első gyáraként üzemelt. A városnézés élvezetes pillanatait feszült várakozás árnyékolta, de végül sértetlenül megérkeztek a motorok, amikkel nekivághattak a hazafelé vezető 1500 km-es útnak. Összességében a logisztika durván annyi napot vett igénybe, mint maga az utazás.

Pribil Sándor hatalmas holland fapapucsban
Fotó: amatőr

Az érkezés időpontját ma délután kettőre jósolják, Pribil Sándort és Major Jánost a Jószolgálati Otthon Közalapítvány Ápoló és Átmeneti Otthona előtt várják majd a gondozottak és azok, akik végigkövették kalandos útjukat a Föld körül. Jánosék már a távolból köszönik a rengeteg támogatást és jókívánságot, amit kaptak a 71 nap alatt, és büszkék arra, hogy „1927 óta újra ragyoghat a legfényesebb csillag a magyar túramotorozás egén.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában