szerencsés helyszínen

2018.07.06. 10:00

Egyhetes tánctábort rendeztek Adonyban

Óvodásoknak és iskolásoknak, akrobatikus és rock and roll stílusban tartottak tábort Adonyban.

Pekarek János

Az adonyi tánctábor központi eleme természetesen a tánctanulás Fotók: Müller Fanni

A nyár táborok évadja is: bár többnyire nem ottalvós, és különösen nem sátortábor foglalja le a vakációzó gyerekeket, de a bejárós, iskolai és művelődési házi táborok is remek időtöltést jelentenek ilyenkor a diáknépnek – a szülőknek meg nyugalmat, hogy jó helyen, felügyelet mellett, értelmes elfoglaltságok közepette tudhatják utódaikat.

Tánctanítás

A szinte megszámlálhatatlan városi és környékbeli nyári tábor közül egy, de biztosan nem a legrosszabb az adonyi Közösségi Kulturális Központ és Könyvtárban (KKKK) e héten át tartó B-COOL tábor. Nevét a százhalombattai gyökerű, de adonyi és iváncsai résztvevőkkel is büszkélkedő B-COOL Dance Teamről kapta, amely az adonyi önkormányzat támogatásával szervezi a tábort. Természetesen elsősorban a tánctanítás érdekében. Modern táncokat, akrobatikus és rock and roll koreográfiákat tanulnak a gyerekek, akik között 5 éves a legfiatalabb és 14 esztendős a legidősebb.

Az adonyi tánctábor központi eleme természetesen a tánctanulás
Fotók: Müller Fanni

Önmagában már az is élményszámba megy, hogy a táncokat rögtön a péntek délutánra tervezett bemutató helyén: a művelődési ház színpadán tanulják és gyakorolják a leendő előadók, akik a kedvünkért (és a fotó érdekében) táncjeleneteket is rögtönöztek a készülő műsorból. (Aki kíváncsi az előadásra, pénteken délután háromkor legyen a művelődési ház színháztermében: a belépés ingyenes.)

De természetesen szó sincsen valamilyen merev fegyelmű rendezvényről, tudtuk meg Szentes Edina táborvezetőtől: aki elfárad, lejöhet a színpadról (bár ilyenre még nem volt példa), és leülhet a színházterem székektől megszabadított nézőterén egymás mellé állított két hosszú asztalhoz a padokra, és akár kézműveskedéssel is töltheti az idejét. Sok színes papírfigura, játék készült már itt. A tábor céljaira átalakított teremben egy asztali foci, azaz csocsó, illetve egy pingpongasztal is helyet kapott: igazán könnyű levezetni a fiatalság végtelennek tűnő mozgási energiáit…

Táncbemutató pénteken délután

Különösen, hogy a KKKK azért is kiváló helyszínválasztás, mert egy, legalább másfél évszázados, még a Zichy grófok által telepített park szélén található. A parkban pedig a focipályától a játszótérig sok minden van, de a legfontosabb mégiscsak: a hely! A sok,

szép hely, ahol madarakat, mókusokat is láthatnának a gyerekek – ha nem lennének, ugye, örökmozgók és nyughatatlanok az ilyen leskelődéshez. Ám a szervezők biztosra mentek: az egyhetes tábor rendezvényei közé egy strandnapot is beiktattak, amit a szomszédos Iváncsa tanuszodájában töltöttek a résztvevők. Elvégre nyári tábor nem létezhet strandolás nélkül! Ahogyan az ebéd előtti és utáni szabadidő is elhagyhatatlan része a napi időbeosztásnak. Persze, a gyereknép ilyenkor is azt csinálja, amit a legjobban szeret: rohangászik.

A színpad mellett azért a játékra is szakítanak időt a gyerekek

Amíg eszébe nem jut a bemutató műsor, mert akkor hiába a jó idő: irány a színpad, elő a koreográfiát, és szóljon a zene!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában