egyetlen szezon alatt több évnyit léptek előre

2018.07.18. 09:04

Új utak előtt a dunaújvárosi Karolina Road

A Karolina Road zenekar produkciójára mindenki fölkapta a fejét a repülőnapon.

Balogh Tamás

Balla Ákos, Kiss Péter Barnabás, Kalinics Bianka, Talpai Tibor, Acél Áron, Balla Bence

Bár ránézésre még egy igazi gimnazista zenekar képét mutatják, de valami félreismerhetetlenül megérett bennük az előrelépésükhöz. Ezek a gyerekek zeneileg egy szezon alatt többévnyit léptek előre. A kitörés lehetősége előtt állnak. Figyeljék csak meg, hogy ők mit mondtak erről.

Balla Bence, a kimérten pontos basszusgitáros:

– Ha azt mondod, hogy két osztályt léptünk előre, akkor az mindkettő Bianka érdeme! Vele sokkal több élet költözött a zenekarba. Semmit sem ígértünk neki az előrelépésért, csak úgy magától felpörgött. Mi pedig vele együtt.

Balla Ákos, Kiss Péter Barnabás, Kalinics Bianka, Talpai Tibor, Acél Áron, Balla Bence

Acél Áron gitáros, zeneszerző és a zenekar vezetője:

– A stílusunk? Eleinte megpróbáltuk ráfogni a bluest és a rockot. Máig megvan az a sound is, de mostanra inkább a popos irányba fordultunk. Ha akarod, mondhatod British popnak is.

Talpai Tibor, az ördögien táncoló billentyűs:

– Ha azt mondod, hogy jó hallgatni a zenénket, akkor erre azt mondom, hogy csinálni még jobb. Amennyit a billentyűk mögül észreveszek, az a közös játékunk, és ha az még jól is szól, akkor én extázisban vagyok tőle.

Kalinics Bianka, a front-lány, a szólóénekes:

– Az előrelépésünk közös produkció, valamennyiünktől függ. Csapatban mozgunk és tesszük, amit kell. Az egy dolog, hogy én vagyok a fronton, de ha ők nincsenek, vagy nem ilyenek, akkor én semmit sem tehetek. Még nem vagyok igazi szólóénekesnő, mert a hisztiket egy­előre mellőzöm. Kiskorom óta erre készültem és nagyon élvezem a szerepemet. Sok tervünk van még a jövőre nézve. Be akarunk mutatkozni a nagy nyilvánosságnak Budapesten, és az ország minden részén. Remélem, szép jövő előtt állunk!

A dunaújvárosi formáció, a Karolina Road nagy bulit csinált a repülőnapon is Fotók: Balogh Tamás / DH

Kiss Péter Barnabás a (szerinte szörnyű!) ritmusgitáros:

– Bianka olyan merész képeket vetít elénk, amiket én el sem mertem volna képzelni. Még csak ettől az évtől játszok a zenekarban. Egy nagyon rossz ritmusgitáros vagyok, de a cuccaim és a zenekar elvisz a hátán engem is. Minden fiatal együttesnek meg kell adni azt a lehetőséget, hogy megmutassa magát, és ha eljön az ideje, élni fogunk vele.

Balla Ákos, a dobos:

– Már elkezdtük írni a saját dalainkat, amiben a főszerep az Ároné, a zenekarvezetőé. Szerintem sok potenciál van bennük, szívesen játszom azokat. Sokkal jobb érzést adnak, mint amikor mások dalait tűzzük a műsorunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában