Horgászverseny

2018.07.13. 11:00

Csónakos pergető országos bajnokság lesz Kulcson

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) a Duna 8 kilométeres szakaszán rendezi meg a XVI. csónakos pergető országos bajnokságot július 15-én, vasárnap.

duol.hu

Idén is lesz Öböl Kupa verseny Fotó: archív

A verseny központja a kulcsi hajóállomás lesz, ahol az első csónaklerakó is található, a másik egy természetes sóderpad. A verseny helyszíne a tervek szerint az 1596. folyamkilométertől a rácalmási Duna torkolata alatti kőzárásig fog tartani. A kőzárások mögötti mellékágak, holtágak, a keszonok mögötti öblök nem tartoznak a versenypályába!

Fotó: archív

A csónakokban mindenkinek kötelező a mentőmellény, valamint 2 darab lekötősúly. A szervezők felhívják a figyelmet a kellő óvatosságra, hiszen a Duna nemzetközi hajózási útvonal, és a víz folyási sebessége itt 8–12 kilométer/óra. Lesz két edzésnap is: pénteken és szombaton 13 óráig. A regisztráció kezdete szombaton 15 és 18 óra között, befejezése vasárnap 4 és 4 óra 40 perc között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában