Az SBO jótékony veknijei

2018.07.22. 08:30

A „Dunaújváros kenyere” ezúttal a sürgősségi osztályt segíti

A napokban zárult a helyi Széchenyi pékség és az önkormányzat közös, immáron 9. alkalommal meghirdetett adománygyűjtő kenyeres akciója. A jubileumi, 10 gyűjtés a Szent Pantaleon Kórház sürgősségi osztályának (SBO) mindennapi munkáját hivatott segíteni.

Szabó Szabolcs

Dr. Máté Ágnes és Cserna Gábor polgármester az új akció indulásakor Fotó: HK / DH

Mint arról pénteki kiadásunkban már beszámoltunk, a „Dunaújváros kenyere” névre hallgató adománygyűjtő akció 9. állomásában a Hit Gyülekezetének karitatív tevékenységét segítette a Széchenyi pékség és az önkormányzat közös kezdeményezése. A napokban kezdődő, három hónapot felölelő akció remélhetőleg bőséges eredménye a Szent Pantaleon Kórház sürgősségi betegellátó osztályának mindennapjait segíti majd.

Dr. Máté Ágnes és Cserna Gábor polgármester az új akció indulásakor
Fotó: HK / DH

Cserna Gábor polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, bár a kórházat 2013- ban átvette az állam, azonban a város továbbra is támogatja az intézmény törekvéseit, fejlődését. Dr. Máté Ágnes, az SBO osztályvezető főorvosa elmondta, hatalmas megtiszteltetés számukra, hogy részt vehetnek ebben a programban. Az osztály munkáját összegezve kiemelte, éves szinten közel 17 ezer beteget kezelnek, ennek közel 25 százaléka, mintegy 4500 beteg súlyos, életveszélyes állapotban kerül az osztályra. Az SBO a beérkezett adományt a betegváró légkondicionáló berendezésének kiépítésre fordítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában