születésnapján köszöntötték

2018.06.16. 14:00

Wagner József László kilencedik évtizedében is szélesen mosolyog

Szinte minden hónapban ünnepelhetünk egy szépkorú születésnapost városunkban, az idős hölgyek és urak mindig örömmel fogadják az önkormányzat és a sajtó képviselőit.

Tóth Alexandra

Józsi bácsi megkönnyezte a kedves gesztust Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezúttal Wagner József Lászlót köszöntötte Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának képviseletében Nagy Zoltánné idősügyi tanácsos és Németh Tünde, az önkormányzat sajtószóvivője. Józsi bácsi 1928. június 16-án született Mezőberényben, és itt töltötte el fiatal éveit. Szülei gazdálkodók voltak, a családi föld művelésében maga is részt vett.

Gyermekkorára is úgy emlékszik vissza, hogy boldog tanyasi gyerekként folyton kint volt a szabadban, a telkükön, játszott testvérével és barátaival. Dunaújvárosba a családi föld államosítását követően 1955-ben költözött. Itt éveken át gépkezelőként dolgozott a vasműben, majd később darukezelői pozícióra váltott. Feleségét Dunaújvárosban ismerte meg, és – főleg abban az időben – szokatlan módon negyven évnyi közös élet után házasodtak csak össze.

Józsi bácsi megkönnyezte a kedves gesztust Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

József 2004-ben veszítette el párját, aki három gyermekkel ajándékozta meg, és két unoka is bearanyozza idős napjait. Józsi bácsi egyébként jó egészségnek örvend, azt mondja, a dereka fájogat néha munkáséveinek nyomaként. Ebből kifolyólag kissé nehézkesen mozog, mégsem szeret egész nap pihenni, sétálgat az udvaron és ha elfárad, keres valami érdekes műsort a tévében. Idős napjait nagyban megkönnyíti lánya segítsége, vele, vejével és anyósával él együtt három lakrészes családi házikójukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában